Close
Egy 610 lóerős tökéletes ügynökautó az első elektromos Aston Martin

Egy 610 lóerős tökéletes ügynökautó az első elektromos Aston Martin

Hosszú várakozást követően végre lerántották a leplet a brit autómárka első 100 százalékban villanymotoros meghajtású sportautójáról: a héten Sanghajban debütált a Rapide E.

Négy évvel ezelőtt, 2015-ben tanulmányként már bemutatták, most pedig itt a véglegesített változat, amivel a következő James Bond-filmben a 007-es ügynök üldözheti majd a gonoszokat. A jó hír, hogy az autó sorozatgyártásba kerül, és bárki megveheti magának, de gyorsan kell cselekedni; csupán 155 darab készül belőle.

A Williams Advanced Engineering munkatársaival közösen fejlesztett kocsi teljesítményére nem lehet panasz, a hátsó kerekeket hajtó két villanymotor 610 lóerővel és 950 Nm nyomatékkal repíti, az erejével tehát nem lesz probléma, ha Bond üldözésbe keveredik.

A Rapid E négy másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebességét pedig 250 km/h-nál korlátozták.

Egyetlen töltéssel 320 kilométert lehet vele megtenni, és a töltő teljesítményétől függően egy-három óra alatt töltődik fel teljesen.

Mivel a modell alapját a benzines Rapide adja, a karbonszálas tokkal védett, 800 V feszültségű akkumulátort a V12-es motor helyére pakolták be, a karosszériája pedig minden eddiginél áramvonalasabb. Ami pedig a karbonszálban gazdag belsejét illeti, az analóg számlapokat digitális képernyőre cserélték, amelyek többek között a töltöttségi szintet és az aktuális energiafogyasztást is jelzik. Egy csomó információt az autóhoz kapcsolódó applikáción keresztül is leolvashatunk, ami azt is megjegyzi helyettünk, hová parkoltunk.

Így fest tehát a világ leghíresebb titkos ügynökének új autója, amit nagyjából kilencvenmillió forintért lehet megvásárolni, a szállítása pedig 2020-ra várható. További részletekért, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Aston Martin)

James Bond | villanymotor | aston martin | rapide e | ügynökautó

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram