Close
Egy délolasz községben a tengerparton tanítják a diákokat

Egy délolasz községben a tengerparton tanítják a diákokat

A rendkívüli helyzetek rendkívüli megoldásokat igényelnek. Pláne, ha a talpad alatt érezheted a ropogós tengerparti homokot.

Egy dél-olaszországi tengerparti községben, Vastóban egy olyan különleges megoldást találtak a tanítás járványidőszak alatti lebonyolítására, amely kívül esik a formális és az online oktatás dimenzióin. Az egyik helyi turisztikai ügynökség, a Vivere Vasto Marina ugyanis lehetőséget látott a település tizenöt kilométer hosszú partszakaszának a homokos strandjában, valamint az ott kihasználatlanul álló építményekben.

Piergorgio Molino, a Vivere Vasto Marina vezetője szerint turizmusban érdekelt szervezetként szerettek volna visszaadni valamit a közösségnek, továbbá a diákok sem panaszkodnak az újítás ellen. Federico Spadaccini kisiskolás például a következőképpen kommentálta az újítást:

„Mindig különleges a tengerparton lenni. Más itt a levegő, sokkal jobb. A kilátás is szép, és a talpad alatt érezni a homokot nagyon jó érzés.”

Az oktatók is pozitívan állnak a kezdeményezéshez: bár szokatlan módszer a tengerparton tanórákat levezetni, a rendkívüli helyzetekben rendkívüli megoldások kellenek, így ez egy elfogadható átmeneti időszak lehet a jelenlegi járványhelyzetben, már ameddig az időjárás engedi.

Eközben Olaszországban:

(Forrás: Euronews)

FOLYTASD EZZEL
Nem lesz vége januárban a maszkviselésnek a tömegközlekedésben Amerikában
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom