Close
Egy délolasz községben a tengerparton tanítják a diákokat

Egy délolasz községben a tengerparton tanítják a diákokat

A rendkívüli helyzetek rendkívüli megoldásokat igényelnek. Pláne, ha a talpad alatt érezheted a ropogós tengerparti homokot.

Egy dél-olaszországi tengerparti községben, Vastóban egy olyan különleges megoldást találtak a tanítás járványidőszak alatti lebonyolítására, amely kívül esik a formális és az online oktatás dimenzióin. Az egyik helyi turisztikai ügynökség, a Vivere Vasto Marina ugyanis lehetőséget látott a település tizenöt kilométer hosszú partszakaszának a homokos strandjában, valamint az ott kihasználatlanul álló építményekben.

Piergorgio Molino, a Vivere Vasto Marina vezetője szerint turizmusban érdekelt szervezetként szerettek volna visszaadni valamit a közösségnek, továbbá a diákok sem panaszkodnak az újítás ellen. Federico Spadaccini kisiskolás például a következőképpen kommentálta az újítást:

„Mindig különleges a tengerparton lenni. Más itt a levegő, sokkal jobb. A kilátás is szép, és a talpad alatt érezni a homokot nagyon jó érzés.”

Az oktatók is pozitívan állnak a kezdeményezéshez: bár szokatlan módszer a tengerparton tanórákat levezetni, a rendkívüli helyzetekben rendkívüli megoldások kellenek, így ez egy elfogadható átmeneti időszak lehet a jelenlegi járványhelyzetben, már ameddig az időjárás engedi.

Eközben Olaszországban:

(Forrás: Euronews)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom