Egy délolasz községben a tengerparton tanítják a diákokat

A rendkívüli helyzetek rendkívüli megoldásokat igényelnek. Pláne, ha a talpad alatt érezheted a ropogós tengerparti homokot.

Egy dél-olaszországi tengerparti községben, Vastóban egy olyan különleges megoldást találtak a tanítás járványidőszak alatti lebonyolítására, amely kívül esik a formális és az online oktatás dimenzióin. Az egyik helyi turisztikai ügynökség, a Vivere Vasto Marina ugyanis lehetőséget látott a település tizenöt kilométer hosszú partszakaszának a homokos strandjában, valamint az ott kihasználatlanul álló építményekben.

Piergorgio Molino, a Vivere Vasto Marina vezetője szerint turizmusban érdekelt szervezetként szerettek volna visszaadni valamit a közösségnek, továbbá a diákok sem panaszkodnak az újítás ellen. Federico Spadaccini kisiskolás például a következőképpen kommentálta az újítást:

„Mindig különleges a tengerparton lenni. Más itt a levegő, sokkal jobb. A kilátás is szép, és a talpad alatt érezni a homokot nagyon jó érzés.”

Az oktatók is pozitívan állnak a kezdeményezéshez: bár szokatlan módszer a tengerparton tanórákat levezetni, a rendkívüli helyzetekben rendkívüli megoldások kellenek, így ez egy elfogadható átmeneti időszak lehet a jelenlegi járványhelyzetben, már ameddig az időjárás engedi.

Eközben Olaszországban:

Szívszorító módon tiltakoztak az olasz vendéglátósok a korlátozások ellen

Országosan tízezren vettek részt a megmozduláson.

(Forrás: Euronews)

oktatás | tanítás | koronavírus-járvány | koronavírus | tanít

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom