Megemelték a terrorkészültséget az országban, ezekkel az intézkedésekkel számolhatunk

Az utóbbi időben több nyugat-európai ország is megemelte a biztonsági készültséget, most pedig így tett Magyarország is az Izrael elleni iráni támadással összefüggésben.

Mint a Portfolio a Magyar Nemzet alapján írja, Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap összehívta a Védelmi Tanácsot, ezt követően pedig elrendelték a terrorkészültség magasabb fokozatra emelését. Ez azt jelenti, hogy intenzívebbé válik a titkosszolgálati információcsere, több rendőrrel találkozhatunk a köztereken, és megemelik a védett személyek, stratégiai vállalatok, veszélyes üzemek, tömegrendezvények, illetve a zsidó felekezethez köthető intézmények védelmi szintjét.

Illusztráció

Mint Horváth József, a polgári és a katonai elhárítás egykori műveleti főigazgatóhelyettese elmondta, ilyenkor az alapvető protokoll szerint elindul az információforrások beélesítése, a humán operatív munka mellett felkeresik a külföldi partnerszolgálatokat is, hogy folyamatosan tájékoztassák egymást arról, ha esetleg terrorcselekmény előkészületeiről keletkeznek adatok. A megemelt védelmi szintet addig tartják fenn, amíg nem javul a helyzet, ha pedig tovább nő a fenyegetettség, még magasabb fokozatra is emelhetik.

A terrorkészültség megemelését Horváth József szerint az állampolgárok is érzékelhetik majd: több fegyveres járőrt láthatnak majd a nagyvárosokban a közterületeken, és a védekezésbe bekapcsolódhat majd a Magyar Honvédség is.

Illusztráció

A nagy tömegrendezvényeken szintén szigorúbb védekezésre lesz szükség, anélkül, hogy ezzel jelentősen korlátoznák a résztvevők szabad mozgását.

Ezenfelül megerősítik a külképviseletek, nagykövetségek, a hitélet, az oktatás és a szociális ellátás intézményeit.

Mára a terrorizmustól való félelem az utazók legnagyobb aggodalmává vált, a kormányok pedig sorra adják ki a figyelmeztetéseket az állampolgáraiknak.

(Forrás: Portfolio, Magyar Nemzet, képek: Getty Images, Unsplash)

terrorkészültség | biztonság | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom