Close
Annyira megdrágult ez az élelmiszer, hogy válságtanácsot hívtak össze a vevők megnyugtatására Olaszországban

Annyira megdrágult ez az élelmiszer, hogy válságtanácsot hívtak össze a vevők megnyugtatására Olaszországban

Hatalmas a felháborodás Olaszországban, annyira elszálltak ugyanis a tésztaárak, hogy a gyártóknak már a vásárlókat kell nyugtatgatniuk.

Az AP News értesülései szerint 6,8 százalékos az infláció Olaszországban, amely magasabb, mint az eddigi rekord, amit az euró 1999-es bevezetésekor következett be. Az infláció azonban nem állt meg, hanem továbbra is nő Itáliában; a leggyorsabb ütemben a halak és több alapvető élelmiszer ára emelkedik.

Az olasz kormány szerint a legaggasztóbb a durumbúza árnövekedése, amely kulcsfontosságú a tésztagyártáshoz.

A Reuters szerint a tésztaárak márciusban 17,5 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest.

A felháborítóan magas árak miatt a gazdaságfejlesztési miniszter a kereskedelmi és fogyasztói szövetségekkel közös válságtanácskozást hívott össze. Ennek eredményeként több gyártó is biztosította már a vásárlóit arról, hogy hamarosan csökkenni fog a tészták ára.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

drágulás | tészta | infláció | áremelkedés | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram