Ezzel az egy trükkel a mikróban is tökéletesen al dente lesz a tészta

A mikrohullámú sütőt sokan kárhoztatják, pedig egyre több konyhai trükk és praktika bizonyítja, mennyire sokoldalúan használható a konyhában. Most egy tiktokker azt is bebizonyítja, remek tésztát főzhetünk benne.

Kitty Lipski trükkjével kevesebb mint tizenöt perc alatt tökéletes al dente tésztát kapunk, amelyet aztán csak le kell szűrni és össze kell keverni a kedvenc szószunkkal, mielőtt az asztalra kerülne. Annyi a dolgunk, hogy egy mikrózható tálba beletegyük a tésztát, felöntsük vízbe és a csomagoláson található

ajánlott főzési időnél két-három perccel többre állítsuk a mikró időzítőjét.

Az idő elteltével pedig csak le kell öntenünk a maradék vizet a tésztáról és már készen is vagyunk.

Fontos azonban, hogy odafigyeljünk, milyen tésztát főzünk a mikróban. A módszer ugyanis elsősorban a zömökebb, nagyobb tésztákkal, így például a pennével működik. A vékonyabbak, mondjuk a spagetti könnyedén összetapad még akkor is, ha a főzővízbe olajat vagy vajat adagolunk.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

mikró | trükk | sütő | főzés | konyhai

FOLYTASD EZZEL

Hat fantasztikus hely Horvátországban, amit ősszel meg kell nézni

Így tart ki veled még szeptemberben is a nyár Buda titkos kertjében!

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom