Ezzel az egy trükkel a mikróban is tökéletesen al dente lesz a tészta

A mikrohullámú sütőt sokan kárhoztatják, pedig egyre több konyhai trükk és praktika bizonyítja, mennyire sokoldalúan használható a konyhában. Most egy tiktokker azt is bebizonyítja, remek tésztát főzhetünk benne.

Kitty Lipski trükkjével kevesebb mint tizenöt perc alatt tökéletes al dente tésztát kapunk, amelyet aztán csak le kell szűrni és össze kell keverni a kedvenc szószunkkal, mielőtt az asztalra kerülne. Annyi a dolgunk, hogy egy mikrózható tálba beletegyük a tésztát, felöntsük vízbe és a csomagoláson található

ajánlott főzési időnél két-három perccel többre állítsuk a mikró időzítőjét.

Az idő elteltével pedig csak le kell öntenünk a maradék vizet a tésztáról és már készen is vagyunk.

Fontos azonban, hogy odafigyeljünk, milyen tésztát főzünk a mikróban. A módszer ugyanis elsősorban a zömökebb, nagyobb tésztákkal, így például a pennével működik. A vékonyabbak, mondjuk a spagetti könnyedén összetapad még akkor is, ha a főzővízbe olajat vagy vajat adagolunk.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

főzés | praktika | al dente | tészta | konyhai

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom