A mikrohullámú sütőt sokan kárhoztatják, pedig egyre több konyhai trükk és praktika bizonyítja, mennyire sokoldalúan használható a konyhában. Most egy tiktokker azt is bebizonyítja, remek tésztát főzhetünk benne.
Kitty Lipski trükkjével kevesebb mint tizenöt perc alatt tökéletes al dente tésztát kapunk, amelyet aztán csak le kell szűrni és össze kell keverni a kedvenc szószunkkal, mielőtt az asztalra kerülne. Annyi a dolgunk, hogy egy mikrózható tálba beletegyük a tésztát, felöntsük vízbe és a csomagoláson található
ajánlott főzési időnél két-három perccel többre állítsuk a mikró időzítőjét.
Az idő elteltével pedig csak le kell öntenünk a maradék vizet a tésztáról és már készen is vagyunk.
Fontos azonban, hogy odafigyeljünk, milyen tésztát főzünk a mikróban. A módszer ugyanis elsősorban a zömökebb, nagyobb tésztákkal, így például a pennével működik. A vékonyabbak, mondjuk a spagetti könnyedén összetapad még akkor is, ha a főzővízbe olajat vagy vajat adagolunk.
(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)
főzés | trükk | al dente | praktika | sütő
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!