Close
Valószínűleg százból egy ember használja csak helyesen a tésztaszűrőjét

Valószínűleg százból egy ember használja csak helyesen a tésztaszűrőjét

Amikor valamilyen szilárd élelmiszert főzünk vízben, legyen az spagetti, vagy kockára vágott burgonya, szűrőt használunk ahhoz, hogy leöntsük róla a vizet.

Ha feltesszük magunknak a kérdést, tudjuk-e helyesen használni, valószínűleg mindenki azt mondaná, hogy természetesen. Holott nagyon meglepő, de csupán kevesen tudják a szűrő használatának valóban helyes módszerét.

A műanyag vagy fém szűrőt sokan sokféleképp használják. Vannak, akik a szűrőt teszik a mosogatóba és ebbe öntik bele a folyadékot a szilárd tésztával vagy más élelmiszerrel együtt. Mások a fazék fölé helyezik a szűrőt és a kettőt összefogva öntik le a folyadékot. Noha ezek akár helyes módszerek is lehetnek, valójában nem így kellene használnunk ezt a végtelenül egyszerű konyhai eszközt.

Egy TikTokker azonban lerántja róla a leplet, a konyhai praktikáról készült videója pedig már százötvenezer kedvelésnél jár. Eszerint

a szűrőnek  az edényben kell lennie, amikor használjuk.

@johannawestbrook I was today years old when I fount this out #tiktokhacks #lifehacks #food #foodhacks #foodie #fyp ♬ original sound – johannawestbrook

A helyes metódus szerint a szűrő alját bele kell meríteni a vízbe, miközben az eszköz széles pereme nem engedi, hogy beleessen az edénybe. Ezt követően a szokásos módon leönthetjük a folyadékot a mosogatóba, vagy egy másik főzőedénybe. A módszer előnye, hogy jelentősen lecsökkenti a veszélyét annak, hogy leforrázzuk magunkat.

A szűrő mellett a mikró is egy egyszerű, minden nap használt konyhai eszköz.  Segítségével pillanatok alatt meghámozhatóvá válik a paradicsom és elkészíthetjük vele életünk krumplipüréjét is.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

konyhai trükk | tésztaszűrő | konyhai praktika | prakika | tipp

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram