Close
Kipróbáltuk és működik! Egyetlen trükkel zseniális lesz a burgonyapüré

Kipróbáltuk és működik! Egyetlen trükkel zseniális lesz a burgonyapüré

A tökéletes burgonyapüré elkészítése azóta gerjeszt vitákat a séfek között, amióta világ a világ. Mindenkinek megvannak a maga technikái, kedvelt burgonyatípusai, fűszerkombinációi. David Chang séf azonban örökre megváltoztathatja a szokásainkat.

A legendás séf, Joel Robuchon úgy vélte, a tökéletesen krémes burgonyapüré titka, hogy egy szitán kell áttörni és feleannyi súlyú vajat kell hozzáadnunk, mint amennyi a burgonya súlya. Chang azonban, aki előszeretettel veti be a mikrót az ételek elkészítése során, egy olyan módszert dolgozott ki, amivel

minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető.

Chang az Instagramon osztotta meg a trükkjét. Eszerint a burgonyát megpucolta, felkockázta, beletette egy műanyag tálba, lefedte, majd tizenkét percig melegítette a mikróban. A burgonyadarabokra még vizet sem öntött, így tulajdonképpen a zöldség saját gőzében párolódott puhára. Úgy véli, ha a kisebb darabokra vágja, akkor hét-nyolc perc is elegendő lett volna a folyamathoz.

Ezt követően vajat, tejszínt és fűszereket adott hozzá, krumplinyomóval pürésítette, majd tálalta.

A szakács ugyan az étteremben nem ezt a módszert alkalmazza a burgonyapüré elkészítéséhez, de azt vallja, otthon csakis ez a nyerő választás. Kíváncsi voltam, hogy valóban működik-e a gyakorlatban ez a konyhai hack és azt kell, hogy mondjam, soha életemben nem készítettem ennyire gyorsan főtt burgonyát.

Fontos azonban, hogy megfelelő pároló edényt használjunk hozzá, ellenkező esetben a keletkező gőz felnyomja a tál tetejét, és távozik onnan, a burgonya pedig nem tud megpuhulni.

(Forrás: Finedining Lovers, fotó: Pixabay)

zseniális | tanács | burgonyapüré | trükk | konyha

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram