Close
Hét trükk az ütős sajtos melegszendvicsért

Hét trükk az ütős sajtos melegszendvicsért

A sajtos melegszendvics elkészítése elképesztően egyszerű, gyakorlatilag nincs más dolgunk, minthogy a megvajazott toastkenyerek közé tegyünk egy-két szelet sajtot, és aztán tökéletesre süssük a melegszendvics-sütőben. Érdemes lehet azonban néhány jól bevált trükkhöz folyamodnunk.

Hogyan készítsünk tökéletes sajtos melegszendvicset?

A legelső lépés, hogy dobjuk a műízű toastot, és válasszuk például a kovászos kenyeret! A második, hogy a vajat ízesítsük egy kevés tojássárgájával, olívaolajjal, citromlével és sóval!

Ezzel kenjük be a kenyeret sütés előtt, így a szendvicsünk kissé diós ízvilágot kap, és a színe is szebb, aranybarnább lesz!

Hogyan tegyük még ellenállhatatlanabbá?

Használjunk kiváló minőségű sajtokat! Bátran mehet a szendvicsbe cheddar, brie, kéksajt vagy provolone.

Ezek drasztikusan megváltoztatják az étel ízvilágát, így egészen új élményt nyújt majd a megszokott helyett.

Tálaljuk paradicsomlevessel! Érdemes olasz paradicsomlevest készítenünk, egy kevés bazsalikommal ízesítve.

Adjunk hozzá bacont! A szalonna remekül kiegészíti például a csípős cheddar sajtot, de bármilyen klasszikus sajtnak is kiváló társa lehet.

Salátával az igazi! Különösen akkor, ha az a saláta a caprese!

Mehet a kenyérszeletek közé paradicsom, friss bazsalikom, mozzarella, olívaolaj és pár csepp balzsamecet is. Ez a kombináció friss, érett ízt ad ennek a nosztalgikus fogásnak.

Ha meglehetősen sós ízű sajtot választunk, egészítsük ki édes gyümölccsel! A kéksajthoz társítsunk körtét vagy fügét, így az ízvilág merész és egészen különleges lesz!

Ha brie sajtra esik a választásunk, bátran pirítsunk le hozzá egy kevés olívaolaj és balzsamecet keverékén erdei gombát, ami egyedivé teszi majd a brie semlegesebb ízvilágát!

Gondolj rá pizzaként! Mehet a kenyerekre egy kevés paradicsomszósz, pepperoni és mozzarella is. Ha egyszer rákapunk az ízére, többé nem akarjuk majd az ablakban állva várni a pizzafutárt.

Az olaszok pedig nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Rómában üzembe helyezték az első pizzaautomatát
A koktél, ami több mint egy női név
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom