Close
Három fullos szendvics tavaszi piknikezéshez

Három fullos szendvics tavaszi piknikezéshez

Minden zárva, de a természet kitárt karral vár bennünket egy kiadós túrázásra és piknikezésre. Három ütős szendvicsreceptet mutatunk, amely biztosan megkoronázza majd az első igazán tavaszi kirándulást.

Fetás, fügés, olívás kovászos szendvics

Hozzávalók:

  • 4 darab szárított paradicsom apróra vágva
  • egy marék rukkola
  • 2 füge vékonyra szeletelve
  • 10 dkg feta vékonyra szeletelve
  • extra szűz olívaolaj

A kenyerekre néhány csepp olívaolajat csepegtetünk, majd ráhalmozzuk a rukkolát, rászórjuk a szárított paradicsomot, megpakoljuk a fetával és rásorakoztatjuk a fügét. Ízlésünk szerint pár csepp mézzel édesíthetjük, és durvára tört mandulával dúsíthatjuk.

Tormakrémes makrélás zsemle

Hozzávalók:

  • 12 makrélafilé
  • 6 zsemle
  • tormakrém
  • só és fekete bors
  • citromlé

A makrélafilét serpenyőben magas hőfokon néhány perc alatt kissé lepirítjuk. A zsemlét kettévágjuk, megkenjük egy kevés tormakrémmel, rásorakoztatjuk a makrélákat, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítjük.

Tojásos, paradicsomos, szardellás focaccia

Hozzávalók:

  • 2 focaccia cipó
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 fokhagymagerezd
  • só és fekete bors
  • 2 újhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 kemény tojás pucolva, szeletelve
  • 8 fekete olajbogyó kimagozva és félbe vágva
  • 10 dkg szardella leitatva
  • 8 friss bazsalikomlevél
  • 2 marék rukkola

A focacciát kettévágjuk, mindkét felére pár csepp olívaolajat öntünk, pici zúzott fokhagymával megkenjük, majd ráhalmozzuk a rukkolát. A paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük és ráhelyezzük az egyik kenyérre. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk újhagymával, rárakosgatjuk a szeletelt tojást, majd jön az olajbogyó és egy réteg szardella. Végül friss bazsalikomot teszünk rá és rácsukjuk a focaccia másik felét.

Az olaszok nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!

(Fotók: Getty Images)

szendvics | piknik | recept | tavasz | focaccia

FOLYTASD EZZEL

Tízből tíz ember helytelenül főzi a rizst – Ez a helyes trükkje

Hét karácsonyi süteményt is készíthetsz egyetlen tésztából

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram