Close
Három fullos szendvics tavaszi piknikezéshez

Három fullos szendvics tavaszi piknikezéshez

Minden zárva, de a természet kitárt karral vár bennünket egy kiadós túrázásra és piknikezésre. Három ütős szendvicsreceptet mutatunk, amely biztosan megkoronázza majd az első igazán tavaszi kirándulást.

Fetás, fügés, olívás kovászos szendvics

Hozzávalók:

  • 4 darab szárított paradicsom apróra vágva
  • egy marék rukkola
  • 2 füge vékonyra szeletelve
  • 10 dkg feta vékonyra szeletelve
  • extra szűz olívaolaj

A kenyerekre néhány csepp olívaolajat csepegtetünk, majd ráhalmozzuk a rukkolát, rászórjuk a szárított paradicsomot, megpakoljuk a fetával és rásorakoztatjuk a fügét. Ízlésünk szerint pár csepp mézzel édesíthetjük, és durvára tört mandulával dúsíthatjuk.

Tormakrémes makrélás zsemle

Hozzávalók:

  • 12 makrélafilé
  • 6 zsemle
  • tormakrém
  • só és fekete bors
  • citromlé

A makrélafilét serpenyőben magas hőfokon néhány perc alatt kissé lepirítjuk. A zsemlét kettévágjuk, megkenjük egy kevés tormakrémmel, rásorakoztatjuk a makrélákat, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítjük.

Tojásos, paradicsomos, szardellás focaccia

Hozzávalók:

  • 2 focaccia cipó
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 fokhagymagerezd
  • só és fekete bors
  • 2 újhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 kemény tojás pucolva, szeletelve
  • 8 fekete olajbogyó kimagozva és félbe vágva
  • 10 dkg szardella leitatva
  • 8 friss bazsalikomlevél
  • 2 marék rukkola

A focacciát kettévágjuk, mindkét felére pár csepp olívaolajat öntünk, pici zúzott fokhagymával megkenjük, majd ráhalmozzuk a rukkolát. A paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük és ráhelyezzük az egyik kenyérre. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk újhagymával, rárakosgatjuk a szeletelt tojást, majd jön az olajbogyó és egy réteg szardella. Végül friss bazsalikomot teszünk rá és rácsukjuk a focaccia másik felét.

Az olaszok nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Itt kötöttünk életre szóló barátságot a natúrborokkal – Marlou Wine Bar & Store
Öt szabály az azonnal puha mézeskalácshoz
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom