Minden zárva, de a természet kitárt karral vár bennünket egy kiadós túrázásra és piknikezésre. Három ütős szendvicsreceptet mutatunk, amely biztosan megkoronázza majd az első igazán tavaszi kirándulást.
Fetás, fügés, olívás kovászos szendvics
Hozzávalók:
- 4 darab szárított paradicsom apróra vágva
- egy marék rukkola
- 2 füge vékonyra szeletelve
- 10 dkg feta vékonyra szeletelve
- extra szűz olívaolaj
A kenyerekre néhány csepp olívaolajat csepegtetünk, majd ráhalmozzuk a rukkolát, rászórjuk a szárított paradicsomot, megpakoljuk a fetával és rásorakoztatjuk a fügét. Ízlésünk szerint pár csepp mézzel édesíthetjük, és durvára tört mandulával dúsíthatjuk.
Tormakrémes makrélás zsemle
Hozzávalók:
- 12 makrélafilé
- 6 zsemle
- tormakrém
- só és fekete bors
- citromlé
A makrélafilét serpenyőben magas hőfokon néhány perc alatt kissé lepirítjuk. A zsemlét kettévágjuk, megkenjük egy kevés tormakrémmel, rásorakoztatjuk a makrélákat, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítjük.
Tojásos, paradicsomos, szardellás focaccia
Hozzávalók:
- 2 focaccia cipó
- extra szűz olívaolaj
- 2 közepes paradicsom
- 2 fokhagymagerezd
- só és fekete bors
- 2 újhagyma vékonyra szeletelve
- 2 kemény tojás pucolva, szeletelve
- 8 fekete olajbogyó kimagozva és félbe vágva
- 10 dkg szardella leitatva
- 8 friss bazsalikomlevél
- 2 marék rukkola
A focacciát kettévágjuk, mindkét felére pár csepp olívaolajat öntünk, pici zúzott fokhagymával megkenjük, majd ráhalmozzuk a rukkolát. A paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük és ráhelyezzük az egyik kenyérre. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk újhagymával, rárakosgatjuk a szeletelt tojást, majd jön az olajbogyó és egy réteg szardella. Végül friss bazsalikomot teszünk rá és rácsukjuk a focaccia másik felét.
Az olaszok nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!
(Fotók: Getty Images)
tavasz | recept | szendvics | focaccia | piknik
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!