Három fullos szendvics tavaszi piknikezéshez

Minden zárva, de a természet kitárt karral vár bennünket egy kiadós túrázásra és piknikezésre. Három ütős szendvicsreceptet mutatunk, amely biztosan megkoronázza majd az első igazán tavaszi kirándulást.

Fetás, fügés, olívás kovászos szendvics

Hozzávalók:

  • 4 darab szárított paradicsom apróra vágva
  • egy marék rukkola
  • 2 füge vékonyra szeletelve
  • 10 dkg feta vékonyra szeletelve
  • extra szűz olívaolaj

A kenyerekre néhány csepp olívaolajat csepegtetünk, majd ráhalmozzuk a rukkolát, rászórjuk a szárított paradicsomot, megpakoljuk a fetával és rásorakoztatjuk a fügét. Ízlésünk szerint pár csepp mézzel édesíthetjük, és durvára tört mandulával dúsíthatjuk.

Tormakrémes makrélás zsemle

Hozzávalók:

  • 12 makrélafilé
  • 6 zsemle
  • tormakrém
  • só és fekete bors
  • citromlé

A makrélafilét serpenyőben magas hőfokon néhány perc alatt kissé lepirítjuk. A zsemlét kettévágjuk, megkenjük egy kevés tormakrémmel, rásorakoztatjuk a makrélákat, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítjük.

Tojásos, paradicsomos, szardellás focaccia

Hozzávalók:

  • 2 focaccia cipó
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 közepes paradicsom
  • 2 fokhagymagerezd
  • só és fekete bors
  • 2 újhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 kemény tojás pucolva, szeletelve
  • 8 fekete olajbogyó kimagozva és félbe vágva
  • 10 dkg szardella leitatva
  • 8 friss bazsalikomlevél
  • 2 marék rukkola

A focacciát kettévágjuk, mindkét felére pár csepp olívaolajat öntünk, pici zúzott fokhagymával megkenjük, majd ráhalmozzuk a rukkolát. A paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük és ráhelyezzük az egyik kenyérre. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk újhagymával, rárakosgatjuk a szeletelt tojást, majd jön az olajbogyó és egy réteg szardella. Végül friss bazsalikomot teszünk rá és rácsukjuk a focaccia másik felét.

Az olaszok nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!

(Fotók: Getty Images)

tavasz | recept | szendvics | focaccia | piknik

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés