A sajtos melegszendvics elkészítése elképesztően egyszerű, gyakorlatilag nincs más dolgunk, minthogy a megvajazott toastkenyerek közé tegyünk egy-két szelet sajtot, és aztán tökéletesre süssük a melegszendvics-sütőben. Érdemes lehet azonban néhány jól bevált trükkhöz folyamodnunk.
Hogyan készítsünk tökéletes sajtos melegszendvicset?
A legelső lépés, hogy dobjuk a műízű toastot, és válasszuk például a kovászos kenyeret! A második, hogy a vajat ízesítsük egy kevés tojássárgájával, olívaolajjal, citromlével és sóval!
Ezzel kenjük be a kenyeret sütés előtt, így a szendvicsünk kissé diós ízvilágot kap, és a színe is szebb, aranybarnább lesz!
Hogyan tegyük még ellenállhatatlanabbá?
Használjunk kiváló minőségű sajtokat! Bátran mehet a szendvicsbe cheddar, brie, kéksajt vagy provolone.
Ezek drasztikusan megváltoztatják az étel ízvilágát, így egészen új élményt nyújt majd a megszokott helyett.
Tálaljuk paradicsomlevessel! Érdemes olasz paradicsomlevest készítenünk, egy kevés bazsalikommal ízesítve.
Adjunk hozzá bacont! A szalonna remekül kiegészíti például a csípős cheddar sajtot, de bármilyen klasszikus sajtnak is kiváló társa lehet.
Salátával az igazi! Különösen akkor, ha az a saláta a caprese!
Mehet a kenyérszeletek közé paradicsom, friss bazsalikom, mozzarella, olívaolaj és pár csepp balzsamecet is. Ez a kombináció friss, érett ízt ad ennek a nosztalgikus fogásnak.
Ha meglehetősen sós ízű sajtot választunk, egészítsük ki édes gyümölccsel! A kéksajthoz társítsunk körtét vagy fügét, így az ízvilág merész és egészen különleges lesz!
Ha brie sajtra esik a választásunk, bátran pirítsunk le hozzá egy kevés olívaolaj és balzsamecet keverékén erdei gombát, ami egyedivé teszi majd a brie semlegesebb ízvilágát!
Gondolj rá pizzaként! Mehet a kenyerekre egy kevés paradicsomszósz, pepperoni és mozzarella is. Ha egyszer rákapunk az ízére, többé nem akarjuk majd az ablakban állva várni a pizzafutárt.
Az olaszok pedig nemcsak a spagettiben és a pizzában verhetetlenek, hanem a szendvicsekben is. Bebizonyítjuk!
(Fotók: Getty Images)
recept | ütős | gyors | gasztronómia | egyszerű
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!