A tökéletes burgonyapüré elkészítése azóta gerjeszt vitákat a séfek között, amióta világ a világ. Mindenkinek megvannak a maga technikái, kedvelt burgonyatípusai, fűszerkombinációi. David Chang séf azonban örökre megváltoztathatja a szokásainkat.
A legendás séf, Joel Robuchon úgy vélte, a tökéletesen krémes burgonyapüré titka, hogy egy szitán kell áttörni és feleannyi súlyú vajat kell hozzáadnunk, mint amennyi a burgonya súlya. Chang azonban, aki előszeretettel veti be a mikrót az ételek elkészítése során, egy olyan módszert dolgozott ki, amivel
minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető.
Chang az Instagramon osztotta meg a trükkjét. Eszerint a burgonyát megpucolta, felkockázta, beletette egy műanyag tálba, lefedte, majd tizenkét percig melegítette a mikróban. A burgonyadarabokra még vizet sem öntött, így tulajdonképpen a zöldség saját gőzében párolódott puhára. Úgy véli, ha a kisebb darabokra vágja, akkor hét-nyolc perc is elegendő lett volna a folyamathoz.
Ezt követően vajat, tejszínt és fűszereket adott hozzá, krumplinyomóval pürésítette, majd tálalta.
A szakács ugyan az étteremben nem ezt a módszert alkalmazza a burgonyapüré elkészítéséhez, de azt vallja, otthon csakis ez a nyerő választás. Kíváncsi voltam, hogy valóban működik-e a gyakorlatban ez a konyhai hack és azt kell, hogy mondjam, soha életemben nem készítettem ennyire gyorsan főtt burgonyát.
Fontos azonban, hogy megfelelő pároló edényt használjunk hozzá, ellenkező esetben a keletkező gőz felnyomja a tál tetejét, és távozik onnan, a burgonya pedig nem tud megpuhulni.
(Forrás: Finedining Lovers, fotó: Pixabay)
burgonyapüré | zseniális | séf | trükk | tanács | konyha
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!