A tökéletes burgonyapüré elkészítése azóta gerjeszt vitákat a séfek között, amióta világ a világ. Mindenkinek megvannak a maga technikái, kedvelt burgonyatípusai, fűszerkombinációi. David Chang séf azonban örökre megváltoztathatja a szokásainkat.
A legendás séf, Joel Robuchon úgy vélte, a tökéletesen krémes burgonyapüré titka, hogy egy szitán kell áttörni és feleannyi súlyú vajat kell hozzáadnunk, mint amennyi a burgonya súlya. Chang azonban, aki előszeretettel veti be a mikrót az ételek elkészítése során, egy olyan módszert dolgozott ki, amivel
minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető.
Chang az Instagramon osztotta meg a trükkjét. Eszerint a burgonyát megpucolta, felkockázta, beletette egy műanyag tálba, lefedte, majd tizenkét percig melegítette a mikróban. A burgonyadarabokra még vizet sem öntött, így tulajdonképpen a zöldség saját gőzében párolódott puhára. Úgy véli, ha a kisebb darabokra vágja, akkor hét-nyolc perc is elegendő lett volna a folyamathoz.
Ezt követően vajat, tejszínt és fűszereket adott hozzá, krumplinyomóval pürésítette, majd tálalta.
A szakács ugyan az étteremben nem ezt a módszert alkalmazza a burgonyapüré elkészítéséhez, de azt vallja, otthon csakis ez a nyerő választás. Kíváncsi voltam, hogy valóban működik-e a gyakorlatban ez a konyhai hack és azt kell, hogy mondjam, soha életemben nem készítettem ennyire gyorsan főtt burgonyát.
Fontos azonban, hogy megfelelő pároló edényt használjunk hozzá, ellenkező esetben a keletkező gőz felnyomja a tál tetejét, és távozik onnan, a burgonya pedig nem tud megpuhulni.
(Forrás: Finedining Lovers, fotó: Pixabay)
trükk | zseniális | konyha | séf | tanács
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!