Ezzel az egyetlen mikrós trükkel pillanatok alatt meghámozhatod a paradicsomot

Vannak dolgok, amiket sosem szabad mikróba tenni. Ilyenek a gyümölcsök is, a paradicsom azonban mégis kivételt jelent, hiszen hámozását elképesztően meggyorsíthatjuk, ha mikrohullámú sütőbe helyezzük.

A folyamat rendkívül egyszerű, csupán pár lépésből áll.

Első lépés: A paradicsomot hideg vízben megmossuk, levágjuk a szárát.

Második lépés: A paradicsom aljába egy x-et vágunk és néhány apró vágást ejtünk a tetején is, hogy a gőz távozni tudjon belőle, miközben felmelegszik.

Harmadik lépés: A paradicsomot tegyük egy mikrózható edénybe és a legmagasabb szinten harminc másodperc melegítjük.

Negyedik lépés: Az idő elteltével kivesszük a paradicsomot a mikróból, várunk picit, hogy hűljön, majd az ujjainkkal egyszerűen lehúzzuk róla a héját.

Ha egyszerre több paradicsomot akarunk meghámozni, növeljük a felmelegítési időt egy percre.

A paradicsomot több okból is érdemes meghámozni fogyasztás előtt. Vannak olyan fajták, amelyeknek a héjának kifejezetten kesernyés utóíze van, ráadásul a szakértők szerint nem is megemészthető.

Konyhai praktikákból sosem lehet elég. Ebben, ebben és ebben a cikkünkben még több hasznos trükköt találhatsz.

(Forrás: The daily meal, fotó: Getty)

paradicsom | trükk | praktika | konyhai praktika | tipp | konyhai trükk

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom