Close
Ezzel az egyetlen mikrós trükkel pillanatok alatt meghámozhatod a paradicsomot

Ezzel az egyetlen mikrós trükkel pillanatok alatt meghámozhatod a paradicsomot

Vannak dolgok, amiket sosem szabad mikróba tenni. Ilyenek a gyümölcsök is, a paradicsom azonban mégis kivételt jelent, hiszen hámozását elképesztően meggyorsíthatjuk, ha mikrohullámú sütőbe helyezzük.

A folyamat rendkívül egyszerű, csupán pár lépésből áll.

Első lépés: A paradicsomot hideg vízben megmossuk, levágjuk a szárát.

Második lépés: A paradicsom aljába egy x-et vágunk és néhány apró vágást ejtünk a tetején is, hogy a gőz távozni tudjon belőle, miközben felmelegszik.

Harmadik lépés: A paradicsomot tegyük egy mikrózható edénybe és a legmagasabb szinten harminc másodperc melegítjük.

Negyedik lépés: Az idő elteltével kivesszük a paradicsomot a mikróból, várunk picit, hogy hűljön, majd az ujjainkkal egyszerűen lehúzzuk róla a héját.

Ha egyszerre több paradicsomot akarunk meghámozni, növeljük a felmelegítési időt egy percre.

A paradicsomot több okból is érdemes meghámozni fogyasztás előtt. Vannak olyan fajták, amelyeknek a héjának kifejezetten kesernyés utóíze van, ráadásul a szakértők szerint nem is megemészthető.

Konyhai praktikákból sosem lehet elég. Ebben, ebben és ebben a cikkünkben még több hasznos trükköt találhatsz.

(Forrás: The daily meal, fotó: Getty)

paradicsom | praktika | konyhai praktika | tipp | konyhai trükk

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram