Close
Ebben az ázsiai országban eltörlik az utolsó járványügyi korlátozások egyikét is

Ebben az ázsiai országban eltörlik az utolsó járványügyi korlátozások egyikét is

Elhárulnak az utolsó akadályok is, a thaiföldi turizmus pedig készen áll arra, hogy visszatérjen a járvány előtti élethez.

A Thaiföldre utazóknak július 1-től nem kell kitölteniük az úgynevezett Thailand Pass-t, de érkezés előtt nem szükséges legalább tízezer dolláros utasbiztosítást sem kötniük, ahogyan eddig erre szükség volt.

A turistáknak azonban továbbra is be kell mutatniuk oltási igazolásukat vagy a negatív koronavírus-tesztjüket, mielőtt felszállnának a járatukra, érkezéskor pedig kalkulálni kell a szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel is.

A másik jelentős változás, hogy Thaiföldön többé nem lesz kötelező az arcmaszk viselése kültéren,

beltérben a maszkviselési szabályok azonban változatlanok maradnak.

A mostani enyhítések hasonlóak azokkal, amelyeket a Thaifölddel szomszédos délkelet-ázsiai országok, így Vietnam és Indonézia hozott meg az elmúlt hónapban. Az ország turizmusa lassan kezd helyreállni, a beutazók száma azonban még messze van a járvány előtti negyvenmillió látogatóhoz képest.

(Forrás: Executive Traveller, fotók: Getty Images)

thaiföld | maszkviselés | járványügyi korlátozás | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Teljesen eltűnhet a föld színéről az egyik óceán

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram