Close
Ha dzsungelbe vágynánk a világ elől, csak ebbe a faházba költöznénk

Ha dzsungelbe vágynánk a világ elől, csak ebbe a faházba költöznénk

A népi építészet elemei is megjelennek ebben a természetközeli faházban, amely Thaiföld legcsodálatosabb vidékén épült.

A Sher Maker építésziroda a helyi szakemberekkel és kézművesekkel együttműködve építette fel hegyi kabinházát Csiangmajban. A népi építészet hatásaiból indultak ki, így egyértelmű volt, hogy a projekt egy egyszerű, ám mégis látványos faépületként ölt testet.

Az ingatlan csodálatosan beleolvad a környezetébe, miközben luxuskörülmények között kelti a világvégi kisház hangulatát.

A ház megépítése során helyi faanyagokat használtak fel, és figyeltek arra, hogy ezek élettartamát is meghosszabbítsák. A deszkákat gondosan válogatták, előkezelték, és csak ezt követően használták fel. A munkák során még az úgynevezett shou-sugi ban japán technikát is alkalmazták, amellyel a szerkezetet és a természetes környezetet még közelebb tudták hozni egymáshoz.

Kialakításának köszönhetően a kabinház ellenáll az időjárási viszonyoknak, miközben karakteres megjelenésével mindenkit lenyűgöz. Minden egyes anyag, amelyet az enteriőrben felhasználtak, a helyi kézművesek munkáját dicséri, egyben szimbolizálja az egymás és a kultúra iránti kölcsönös tiszteletet is.

A világ számos pontján találhatók látványos faházak. A Cassiopeia névre keresztelt kisház csodálatosan beleolvad a környezetébe, maximálisan fenntartható, ráadásul még egy játszóteret is magában foglal.

(Forrás: Designboom, fotók: Archdaily)

erdei ház | ház | faház | építészet | kortárs építészet

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram