Close
Ha dzsungelbe vágynánk a világ elől, csak ebbe a faházba költöznénk

Ha dzsungelbe vágynánk a világ elől, csak ebbe a faházba költöznénk

A népi építészet elemei is megjelennek ebben a természetközeli faházban, amely Thaiföld legcsodálatosabb vidékén épült.

A Sher Maker építésziroda a helyi szakemberekkel és kézművesekkel együttműködve építette fel hegyi kabinházát Csiangmajban. A népi építészet hatásaiból indultak ki, így egyértelmű volt, hogy a projekt egy egyszerű, ám mégis látványos faépületként ölt testet.

Az ingatlan csodálatosan beleolvad a környezetébe, miközben luxuskörülmények között kelti a világvégi kisház hangulatát.

A ház megépítése során helyi faanyagokat használtak fel, és figyeltek arra, hogy ezek élettartamát is meghosszabbítsák. A deszkákat gondosan válogatták, előkezelték, és csak ezt követően használták fel. A munkák során még az úgynevezett shou-sugi ban japán technikát is alkalmazták, amellyel a szerkezetet és a természetes környezetet még közelebb tudták hozni egymáshoz.

Kialakításának köszönhetően a kabinház ellenáll az időjárási viszonyoknak, miközben karakteres megjelenésével mindenkit lenyűgöz. Minden egyes anyag, amelyet az enteriőrben felhasználtak, a helyi kézművesek munkáját dicséri, egyben szimbolizálja az egymás és a kultúra iránti kölcsönös tiszteletet is.

A világ számos pontján találhatók látványos faházak. A Cassiopeia névre keresztelt kisház csodálatosan beleolvad a környezetébe, maximálisan fenntartható, ráadásul még egy játszóteret is magában foglal.

(Forrás: Designboom, fotók: Archdaily)

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom