Olyan Beatles-film jön, ami méltónak tűnik a legendás zenekarhoz

A film alapját olyan felvételek alkotják, amiket az elmúlt ötven évben senki sem láthatott.

A The Beatles: Get Back című dokumentumfilm sorozat alapja az a hatvanórányi felvétel, amit az elmúlt öt évtizeden senki sem láthatott, mivel egy széfben pihentek. A film 1969 januárjába repíti vissza a nézőket, amikor a liverpooli zenekar tagjainak mindössze három hete volt megírni egy tizennégy dalból álló albumot és felkészülni egy koncertre, ami azért is volt nehezebb a megszokottnál, mivel ekkor a Beatles már három éve nem lépett fel.

1969. január 30, London. A Beatles utolsó közös fellépése a zenekar londoni főhadiszállása, az Apple Corps tetején 

A próbákon történt felvételeket Michael Lindsay-Hogg rendezte, a forgatás huszonegy napot ölelt fel. Soha nem mutatták be őket, ötven év elteltével a háromszoros Oscar-díjas Peter Jackson volt az elő, aki végignézhette az anyagot.

A hatvanórányi film mellett százötven órányi hangfelvételt is a rendelkezésére bocsátottak.

A Disney+ sorozatában egy olyan pillanatban láthatjuk a zenekart, amikor a lehetetlen határidő és a feladat komplexitása hatalmas nyomás alá helyezte őket. A tagok közötti baráti viszonyt próbára tették a körülmények, ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy ennek ellenére, hogyan írták meg a legnagyobb dalaikat.

Először lesz látható teljes egészében a Beatles utolsó élő fellépése, az ikonikus Savile Row-i koncert, amelyet egy háztetőről adtak. Ha mindezt összeadjuk, egyételmű, hogy egy olyan sorozattal állunk szemben, ami nagyon-nagyon különlegesnek ígérkezik.

dokumentumfilm | peter jackson | the beatles | disney | get back

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom