Close
Egy Henry Fordnak épített luxusingatlan cserélhet gazdát a The Hamptonsban

Egy Henry Fordnak épített luxusingatlan cserélhet gazdát a The Hamptonsban

A The Hamptons sikertörténete 1893-ra nyúl vissza, amikor is a The New York Times az egyik írásában a csodás környezetben fekvő régiót a Paradicsomhoz hasonlította.

A New Yorkhoz tartozó, Long Island keleti részén található, apró falvakból álló tengerparti üdülőövezet az elmúlt bő száz évben az amerikai elit egyik kedvenc pihenőhelyévé vált, ezzel együtt pedig már az is érthető, miért ott találhatók többek között az Amerikai Egyesült Államok legdrágább ingatlanai.

A 42 hektáros Jule Pond

A Jule Pond pedig az elit között is elitnek számít. A negyvenkét hektáros birtok a legdrágább árkategóriában található, pedig elhihetjük, a környék alapból nem olcsó.

Eredetileg Henry Fordnak építették 1960-ban, a főépület több mint 1850 négyzetméteres,

tizenkét hálószoba és fürdőszoba található benne, de a birtokon kosárlabdapálya, teniszpálya és egy hatalmas pazar medence is helyet kap.

A Mecox-öböl öleli körül a helyet, de az Atlanti-óceán is belátható közelségben van. Már mintegy négy éve árulják az ingatlant, amelyért mintegy 175 millió dollárt, azaz 50 milliárd forintot kért a tulajdonos, Brenda Earl, aki 2002-ben vásárolta meg az ingatlant.

A vállalkozó szellemű kalandorok akár egy-egy hónapra is kibérelhették a birodalmat az elmúlt években, most azonban úgy fest, végre túladnak rajta. A vevő kiléte ismeretlen, ahogyan az összeg is, amelyért gazdát cserélne a Long Island-i ingatlan.

A Bespoke Real Estate 145 millió dollár köré lövi be a végső árcédulát,

így pedig megtörténhet, hogy ez lesz a legdrágább ingatlan, amely valaha is tulajdonost cserélt a The Hamptonsban. A jelenlegi rekordot egyébként egy kelet-hamptoni ingatlan tartja, amelyet 2014-ben adtak el 147 millió dollárért.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider)

The Hamptons | ház | ingatlan | new york | amerikai egyesült államok

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Napelemmel a fenntartható jövő felé – Itt az IKEA új lámpája

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram