Close
Brutális ételmérgezést okozhat egy új TikTok-őrület

Brutális ételmérgezést okozhat egy új TikTok-őrület

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal, vagyis az FDA közleményben figyelmeztetett az egyik népszerű TikTok hack veszélyeire.

Az avokádó frissen tartásáról szóló kisvideók árasztották el a TikTokot, némelyik felvételt már több mint egymilliószor nézték meg. A lényege, hogy a vízben tárolt, hűtőbe tett avokádók egy hónapig is elállnak. Az FDA szerint azonban a jónak hangzó konyhai praktika valójában veszélyes.

@shamamamahealing Just some #avocado magic for you! Store in water in the fridge for up to a month! #kitchentips #vegan #vegetarian #howto ♬ Fadeaway – Official Sound Studio

Az FDA tájékoztatása szerint a víz nem alkalmas az avokádó tartósítására. Ennek elsődleges oka az, hogy az avokádó felszínén esetlegesen előforduló kórokozók, így a listeria vagy a salmonella elszaporodhat a tárolás során. Ezek a baktériumok pedig nagyon gyakran vannak jelen a gyümölcsökön.

Egy 2018-as kutatás 1615 avokádó esetében 17 százaléknyi gyümölcsön talált listeriát.

Ráadásul a listeria képes beszivárogni és beépülni az avokádó húsába, ebben az esetben még akkor sem lehet a szennyeződést eltávolítani a gyümölcsről, ha szeletelés előtt az avokádó héját alaposan megmossuk. Lehet tehát, hogy az avokádó tovább zöld marad vízbe merítve és hűtőszekrényben tárolva, azonban ez növeli annak a valószínűségét, hogy meg is betegít.

(Forrás: Food&Wine, fotó: Getty Images)

tiktok | konyhai praktika | konyhai trükk | hack | avokádó

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram