Close
Durva bírságra számíthatunk Itália egyik legszebb vidékén, ha nem tartunk be egy előírást

Durva bírságra számíthatunk Itália egyik legszebb vidékén, ha nem tartunk be egy előírást

A sziklás liguriai partvidék a turisták által egyik leginkább felkapott helyszín Olaszországban, ahol hamarosan nemcsak a látogatók számát, hanem azok lábbelijét is szigorúan ellenőrizni fogják.

A Cinque Terre (magyarul öt föld) nevét a területén osztozó öt festői olasz városkáról kapta, amelyeket gyönyörű tengerparti túraútvonal köt össze. A partvidék része a Cinque Terre Nemzeti Parknak, ami az ország legkisebb nemzeti parkjának számít, és felkerült az UNESCO Világörökségi listájára is.

Az odalátogató turisták számát már korábban elkezdték szabályozni, most pedig arról döntöttek, hogy a látogatók lábbelijét is szigorúan ellenőrizni fogják.

A hatóságok súlyos bírságot szabhatnak ki arra, aki flipflop papucsban vagy egyéb, az egyenetlen talajnak nem megfelelő szandálban sétálgat az ösvényeken.

A szigorítások elsődleges oka, hogy a helyi mentőegységeknek már számtalan alkalommal kellett kimenteniük a papucsuk miatt megsérült turistákat. Ezért aki a jövőben fittyet hányva az előírásokra, nem megfelelő cipőben lép a nemzeti park területére, 50-2500 eurós bírsággal számolhat. Az összeg annak függvényében alakul, hogy a mentés mekkora költséggel jár a hatóságok számára.

Az a gond, hogy az emberek úgy jönnek ide, mintha csak a tengerparton sétálnának, pedig a falvak közti utak olyanok, mint a hegyi ösvények. Először elindítunk egy információs kampányt, csak utána kezdjük majd el a bírságolást

– magyarázta Patrizio Scarpellini, a természetvédelmi terület igazgatója.

Szóval ha legközelebb a Cinque Terre ösvényein járunk, oda kell majd figyelnünk arra, hogy tiszteljük a helyet, a lakókat és az előírásokat. Ez mindannyiunk érdeke, különben az olasz kiruccanásból költséges rémálom válhat.

A turistáknak egyébként máshol is fizetniük kell:

(Képek: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom