Ilyen gyönyörű az Artúr-mítoszokból ismert, újjáépült történelmi híd

A százkilencven méteres szurdokon átívelő híd eredetije a 15. vagy a 16. században pusztulhatott el, az újjáépült változat pedig egyszerre szimbolizálja a múltat és a jelent.

Az egykor jelentős történelmi átkelőnek számító híd a Tintagel-kastélyhoz vezet, amelyről egy középkori tudós, Geoffrey Monmouth azt írta:

olyan keskeny, hogy három fegyveres képes lenne megvédeni azt, még akkor is, ha Nagy-Britannia teljes seregével néznének szembe.

A legenda szerint Nagy-Britannia királya, Uther Pendragon – akit Merlin varázsló alakított át Cornwall hercegének tökéletes alteregójára – ezen a folyosón át lopózott a kastélyba, ahol a herceg feleségével, Ygernával töltötte az éjszakát. Úgy tudni, a nő kilenc hónap elteltével életet adott egy gyermeknek, akiből később a legendás Artúr király lett.

Az 1230-as és 1240-es években épült kastély eredeti hídja a 15. vagy 16. században eltűnt, de az angol örökségvédelmi szervezet helyreállította azt. A Ney & Partner mérnökei és a William Matthews Associates Architectural Practice által tervezett híd két, körülbelül harminc méter hosszú konzolból áll. A híd közepére keskeny, negyven milliméteres rést terveztek, amely szimbolizálja a jelen és a múlt, a szárazföld és a sziget, a történelem, valamint a legenda közötti különbséget.

A Tintagel-kastély évente közel 250 ezer látogatót fogad, az új gyaloghíd segít csökkenteni a zsúfoltságot – különösen csúcsidőszakban –, így még többen élvezhetik a látogatást. A híd kivitelezési munkái az angol örökségvédelmi projektek legnagyobb értékű beruházásának számított, amely magában foglalta a helyszín körüli gyalogos utak javítását és a terület ökológiai és történelmi kincseinek védelmét is.

(Forrás: ArchDaily, fotók: Hufton & Crow, David Levene, Jim Holden)

Nagy-Britannia | híd | gyaloghíd | Anglia | cornwell

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom