A tíz legnépszerűbb Insta-kalandfotós képeit látva azonnal indulnánk világgá

Az Instagram-korszakban joggal érezhetjük úgy, hogy egy szuper géppel vagy egy hatásos filterrel akár belőlünk is lehet milliók által követett hivatásos fotós. Bemutatjuk a tíz legnagyobb követőtáborral rendelkező utazás-influencert a német gimnazistától az év Insta-fotósán át az állatokkal suttogóig, akiknek sikerült ekkora tábort kiépíteniük, és akik közül nem egy a semmiből érkezve rúgta be a világhírnév ajtaját.

Paul Nicklen

A kanadai fotós több mint húsz éve dokumentálja bolygónk helyzetét, filmkészítéssel és tengerbiológiával is foglalkozik, dolgozik a National Geographic-nek, illetve sokat tesz az óceánok védelméért. Amellett, hogy a világ egyik legelismertebb természetfotósa, keresett előadó is egyben, aki a klímaváltozás fontosságáról kampányol.

Chris Burkard

Igazi polihisztor: kreatívan igazgat, előad, publikál, felfedez és fényképez. A harmincegy esztendős Burkard a Föld legeldugottabb pontjait keresi, hogy inspirálja az embereket, és kapcsolatot teremtsen a természettel. Élete egy valóságos kalandregény.

Christoffer Collin

Egy okostelefonnal kezdte csak a móka kedvéért, saját magától tanulta ki a szakmát. A tájkép–életmód–utazás háromszögben elmerülő svéd elmondása szerint a legmerészebb álmaiban sem gondolta volna, hogy egyszer a fotózásból fog megélni. Így lett.

Konsta Punkka

Az alig huszonegy esztendős finn fiatalember a vadonban kezdett el kattintgatni, nem meglepő módon ezek után az "Állati suttogó" becenevet kapta.

Olyan közel merészkedik a vadállatokhoz, hogy képes visszaadni azok személyiségét.

David Guttenfelder

Közel húszéves munkája alatt bejárta a világot a National Geographic alkalmazottja, majd száz országot dokumentált. Az okostelefon-fotózás és a közösségimédia-jelenlét legbefolyásosabb arca, a Time magazin szerint az év Instagram-fotósa.

Keith Ladzinski

A számos díjat nyert reklámfotós munkája során valamennyi kontinensen járt már, dokumentum- és kalandfilmeket is készít. A British Journal of Photography a Föld négy legjobb kalandfotósa közé választotta.

Cole Rise

Fél életét az objektív mögött töltötte, miközben feküdt a tehenek között a fűben. Munkáival találkozhattunk magazinokban, művészeti kiadványokban, CD-borítókon,

vagy az is megtörténhetett, hogy használtuk az egyik filterét az Instagramon.

Ravi Vora

A Los Angeles-i fotós a reklámiparnak szánt portréival, életmód- és tájképeivel a semmiből küzdötte fel magát az élvonalba, ami annyira jól sikerült, hogy manapság olyan cégektől kap megrendelést, mint a Nike, a Samsung, a Disney, a Mastercard vagy maga az Instagram.

Jannik Obenhoff

"Csak egy fiú kamerával" – így jellemzi magát a csupán tizenhét esztendős müncheni srác. Ennél azért több, különben nem lenne közel nyolcszázezer Instagram-követője. A tizenhárom éves kora óta fotózó Jannik egyedülálló tájképeivel gyűjti a lájkolóit, pedig szerinte roppant egyszerű az egész dolog: "Ha nem mész el és nem fedezed fel magadnak a természetet, akkor nem láthatod, milyen szép."

Alexandra Taylor

A Zürichben született és felnőtt Allie jelenleg Kaliforniában jár egyetemre. Az Instagram-generáció neveltje, akit a képmegosztó oldal terelt a fotózás felé.

Jól tette, mert neki köszönhetően soha nem láttuk ilyen szépnek a hegyeket vagy a sivatagot.

David Guttenfelder | instagram | Christoffer Collin | Paul Nicklen | Cole Rise

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom