Ez a tíz legfontosabb úti cél erre az évre

Ezekre a helyekre érdemes odfigyelni 2024-ben.

Ugyan a Blue Monday-en túl vagyunk, de még rengeteg idő van hátra a télből. Egy hosszú, hideg este pedig az egyik legjobb indok egy utazás megtervezésére. Valójában az újév utáni első szombat számít az év legforgalmasabb foglalási napjának – az utazási iparágban ez "napsütéses szombat" néven ismert –, és idén január 6-ra esett.

Némi utazási inspirációért elég most ránézni az Egyesült Királyság utazási irodáinak szövetsége (ABTA) által közzétett listára,

melyen az év tíz legjobb, legizgalmasabb, legfontosabb úti célja szerepel és hát mi tagadás, akad köztük néhány fantasztikus hely.

A lista egy fogyasztói kutatáson alapul, amely kimutatta, hogy a válaszadók negyvenhét százaléka tervezi, hogy 2024-ben új városba vagy üdülőhelyre (mámint úgy értve, hogy ahol még nem jártak), harmincnyolc százalékuk pedig egy teljesen új országba látogat – mindkét adat emelkedett a 2022-es statisztikákhoz képest.

A listán szerepel többek között Extremadura, egy viszonylag felfedezetlennek számító gyöngyszem Nyugat-Spanyolországban, amely három UNESCO világörökségi helyszínnek ad otthont, valamint Zambia, a lenyűgöző természeti parkokkal és vadvilággal megáldott, Afrika déli részén fekvő, tengerparttal nem rendelkező ország.

Aztán ott találjuk a feltörekvő Albániát is, amely Görögország és Olaszország népszerű és költségkímélő alternatívája, amennyiben egy kis napozásra vágyunk. Az ausztriai Tirol is felkerült, amely nyáron ugyanolyan lenyűgöző, mint télen, amikor síközpontként tündököl.

Az ABTA szerint az alábbi tíz legfontosabb úti cél 2024-ben (ábécé sorrendben):

  • Albánia
  • Aruba
  • Kréta
  • Extremadura
  • Mauritius
  • Szászország
  • Shropshire
  • Tirol
  • Vietnam
  • Zambia

A kutatásáról bővebben itt lehet olvasni.

A Tripadvisor nemrég elárulta, melyek lesznek az idei év legnépszerűbb úti céljai, most pedig azt is megtudhatjuk tőlük, hogy mely városok felé érdemes kacsintgatnunk, ha külföldön hosszú hétvégéznénk.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

legjobb | 2024 | inspiráció | feltörekvő | ötlet

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom