Ez a tíz legfontosabb úti cél erre az évre

Ezekre a helyekre érdemes odfigyelni 2024-ben.

Ugyan a Blue Monday-en túl vagyunk, de még rengeteg idő van hátra a télből. Egy hosszú, hideg este pedig az egyik legjobb indok egy utazás megtervezésére. Valójában az újév utáni első szombat számít az év legforgalmasabb foglalási napjának – az utazási iparágban ez "napsütéses szombat" néven ismert –, és idén január 6-ra esett.

Némi utazási inspirációért elég most ránézni az Egyesült Királyság utazási irodáinak szövetsége (ABTA) által közzétett listára,

melyen az év tíz legjobb, legizgalmasabb, legfontosabb úti célja szerepel és hát mi tagadás, akad köztük néhány fantasztikus hely.

A lista egy fogyasztói kutatáson alapul, amely kimutatta, hogy a válaszadók negyvenhét százaléka tervezi, hogy 2024-ben új városba vagy üdülőhelyre (mámint úgy értve, hogy ahol még nem jártak), harmincnyolc százalékuk pedig egy teljesen új országba látogat – mindkét adat emelkedett a 2022-es statisztikákhoz képest.

A listán szerepel többek között Extremadura, egy viszonylag felfedezetlennek számító gyöngyszem Nyugat-Spanyolországban, amely három UNESCO világörökségi helyszínnek ad otthont, valamint Zambia, a lenyűgöző természeti parkokkal és vadvilággal megáldott, Afrika déli részén fekvő, tengerparttal nem rendelkező ország.

Aztán ott találjuk a feltörekvő Albániát is, amely Görögország és Olaszország népszerű és költségkímélő alternatívája, amennyiben egy kis napozásra vágyunk. Az ausztriai Tirol is felkerült, amely nyáron ugyanolyan lenyűgöző, mint télen, amikor síközpontként tündököl.

Az ABTA szerint az alábbi tíz legfontosabb úti cél 2024-ben (ábécé sorrendben):

  • Albánia
  • Aruba
  • Kréta
  • Extremadura
  • Mauritius
  • Szászország
  • Shropshire
  • Tirol
  • Vietnam
  • Zambia

A kutatásáról bővebben itt lehet olvasni.

A Tripadvisor nemrég elárulta, melyek lesznek az idei év legnépszerűbb úti céljai, most pedig azt is megtudhatjuk tőlük, hogy mely városok felé érdemes kacsintgatnunk, ha külföldön hosszú hétvégéznénk.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

ötlet | legjobb | inspiráció | utazás | úti célok

FOLYTASD EZZEL

Kedden és szerdán is sztrájkolni fognak a buszvezetők, a járatok majdnem fele nem fog közlekedni Pécsett

Járatkiesésekkel és árameléssel kell számolniuk azoknak, aki a népszerű fapadossal utaznának

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom