Close
Tizennégy minimalista kabinház alkotja ezt a látványos ökoszállodát

Tizennégy minimalista kabinház alkotja ezt a látványos ökoszállodát

A Reiulf Ramstad Arkitekter építésziroda olyan ökoszállodát épített egy francia hegyi faluban, amelynek tizennégy kabinháza úgy olvad be a domboldalba, mintha mindig is ott álltak volna.  

A 48° Nord Breitenbachban, Franciaország északkeleti részén található. A francia-dán tulajdonos és norvég építésze arra törekedett, hogy olyan kabinházakat építsenek, amelyek hasonlítanak azokra a nyaralókra, amelyek a skandináv országokra jellemőzek. A cél az volt, hogy olyan szálláshelyeket hozzanak létre, amelyek lehetővé teszik a vendégek számára azt, hogy a környék hétköznapi örömeit felfedezzék. A túrázást, a szabadban való úszást, a békét és a csendet adják az ott megszállóknak.

A szabadság egy olyan vetületét teremtették meg, ahol mindenki élvezheti a természet nyugalmát.

A tulajdonos szerint a tizennégy kabinház mindegyike egyszerű, barátságos, ugyanakkor létesítménye több mint egy szálloda. Univerzumként tekint rá, amelyben a fenntarthatóság is kulcsfontosságú szerepet játszik. Mindegyik kabinház cölöpökön áll, így tudták minimálisra csökkenteni a szálláshelyek környezetre gyakorolt hatását.

A két hálószobás Fjell kabinokat családok számára tervezték. A norvég “hegy” szóról elnevezett aszimmetrikus épületek U alakúak. A “Tree” és “Ivy hytte”  egy hálószobás épületek, amelyeket magas, karcsú formáik határoznak meg, miközben tökéletes kilátást biztosítanak a hegyi tájra. Az úgynevezett Grass kabinok ezzel szemben a terület legalacsonyabb pontján találhatók, egyszintesek, akadálymentesítettek.

Ezeken kívül a szálloda részét képezi egy különálló épület, amelyben éttermet és gyógyfürdőt alakítottak ki. Frédéric Metzger séfnek köszönhetően a kabinházak vendégei olyan fogásokat fogyaszthatnak, amelyek helyi termelők alapanyagaiból készülnek.

A kortárs építészet manapság igen népszerű kabinházaira a havas lejtőn, a víz mellett, az északi fjordokban vagy egy amerikai erdőben is rábukkanhatunk. Ezek az apró házikók hihetetlenül funkcionálisak, ráadásul tökéletesen alkalmasak családi nyaralónak, kihelyezett home office-nak, vagy egy rejtekhelynek, ahová a kíváncsiskodó tekintetek elől visszavonulhatunk.

(Forrás: Dezeen, fotók: Yvan Moreau)

FOLYTASD EZZEL
Te mit szólnál, ha ablakok helyett óriásképernyők lennének a repülőkön? Mert lehet, hogy ez a jövő
Egy gombnyomással letöltheted és megépítheted ezt a vagány fabiciklit
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom