Close
Tizenöt perc alatt elkészíthető életed legjobb thai étele

Tizenöt perc alatt elkészíthető életed legjobb thai étele

A padthai, a csirke satay és a thai vörös curry mellett a zöld curry az ázsiai ország egyik legnépszerűbb étele, amit húsos vagy vegetariánus verzióban is elkészíthetünk.

Alapja az ázsiai boltokban megvásárolható currypaszta, amely nemcsak autentikus ízeket, hanem kellőképpen markáns fűszerezettséget is garantál az amúgy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető fogásnak.

Hozzávalók:

  • 4 deciliter kókusztej
  • egy csomag curry paszta
  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 2,5 deciliter húsleves, vagy vegetariánus változat esetén zöldségleves alaplé
  • 2 teáskanál halszósz
  • egy kis cukor
  • 40 dkg csirkemell – húsmentes változat esetében készülhet tofuval is
  • egy nagyobb csészényi zöldborsó
  • 15 dkg kockára vágott padlizsán
  • egy csokor thai bazsalikom
  • fél lime leve
  • jázmin rizs

Elkészítés:

  1. Egy lábasban kezdjük el főzni a rizst! Közben hevítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a currypasztát, és folyamatos keverés mellett forrósítsuk át! Figyeljünk arra, hogy lehetőség szerint a tömény fűszert ne lélegezzük be mélyen, keverés közben ne hajoljunk a serpenyő fölé, mert kellemetlen élményben lehet részünk!
  2. Öntsük hozzá a kókusztejet és az alaplevet is, és keverjük homogénné!
  3. Mehet hozzá a halszósz, a csipet cukor és az ízlés szerinti mennyiségű só is!
  4. Tegyük bele a kockára vágott csirkemellet, és főzzük nagyjából tíz percig!
  5. Adjuk hozzá a padlizsánt és a zöldborsót, majd öt perc alatt főzzük puhára!
  6. Végül csavarjuk bele fél lime levét!
  7. Tálaláskor az elkészült jázmin rizzsel és frissen tépett thai bazsalikommal kínáljuk!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

thai | ázsiai | recept | curry | csirkemell

FOLYTASD EZZEL

Már a tökéletes étel-ital párosítást is a mesterséges intelligencia végzi

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram