A padthai, a csirke satay és a thai vörös curry mellett a zöld curry az ázsiai ország egyik legnépszerűbb étele, amit húsos vagy vegetariánus verzióban is elkészíthetünk.
Alapja az ázsiai boltokban megvásárolható currypaszta, amely nemcsak autentikus ízeket, hanem kellőképpen markáns fűszerezettséget is garantál az amúgy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető fogásnak.
Hozzávalók:
- 4 deciliter kókusztej
- egy csomag curry paszta
- 2 evőkanál növényi olaj
- 2,5 deciliter húsleves, vagy vegetariánus változat esetén zöldségleves alaplé
- 2 teáskanál halszósz
- egy kis cukor
- 40 dkg csirkemell – húsmentes változat esetében készülhet tofuval is
- egy nagyobb csészényi zöldborsó
- 15 dkg kockára vágott padlizsán
- egy csokor thai bazsalikom
- fél lime leve
- jázmin rizs
Elkészítés:
- Egy lábasban kezdjük el főzni a rizst! Közben hevítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a currypasztát, és folyamatos keverés mellett forrósítsuk át! Figyeljünk arra, hogy lehetőség szerint a tömény fűszert ne lélegezzük be mélyen, keverés közben ne hajoljunk a serpenyő fölé, mert kellemetlen élményben lehet részünk!
- Öntsük hozzá a kókusztejet és az alaplevet is, és keverjük homogénné!
- Mehet hozzá a halszósz, a csipet cukor és az ízlés szerinti mennyiségű só is!
- Tegyük bele a kockára vágott csirkemellet, és főzzük nagyjából tíz percig!
- Adjuk hozzá a padlizsánt és a zöldborsót, majd öt perc alatt főzzük puhára!
- Végül csavarjuk bele fél lime levét!
- Tálaláskor az elkészült jázmin rizzsel és frissen tépett thai bazsalikommal kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
csirkemell | csirke | ázsiai | thai | curry
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!