A padthai, a csirke satay és a thai vörös curry mellett a zöld curry az ázsiai ország egyik legnépszerűbb étele, amit húsos vagy vegetariánus verzióban is elkészíthetünk.
Alapja az ázsiai boltokban megvásárolható currypaszta, amely nemcsak autentikus ízeket, hanem kellőképpen markáns fűszerezettséget is garantál az amúgy hihetetlenül egyszerűen elkészíthető fogásnak.
Hozzávalók:
- 4 deciliter kókusztej
- egy csomag curry paszta
- 2 evőkanál növényi olaj
- 2,5 deciliter húsleves, vagy vegetariánus változat esetén zöldségleves alaplé
- 2 teáskanál halszósz
- egy kis cukor
- 40 dkg csirkemell – húsmentes változat esetében készülhet tofuval is
- egy nagyobb csészényi zöldborsó
- 15 dkg kockára vágott padlizsán
- egy csokor thai bazsalikom
- fél lime leve
- jázmin rizs
Elkészítés:
- Egy lábasban kezdjük el főzni a rizst! Közben hevítsünk olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a currypasztát, és folyamatos keverés mellett forrósítsuk át! Figyeljünk arra, hogy lehetőség szerint a tömény fűszert ne lélegezzük be mélyen, keverés közben ne hajoljunk a serpenyő fölé, mert kellemetlen élményben lehet részünk!
- Öntsük hozzá a kókusztejet és az alaplevet is, és keverjük homogénné!
- Mehet hozzá a halszósz, a csipet cukor és az ízlés szerinti mennyiségű só is!
- Tegyük bele a kockára vágott csirkemellet, és főzzük nagyjából tíz percig!
- Adjuk hozzá a padlizsánt és a zöldborsót, majd öt perc alatt főzzük puhára!
- Végül csavarjuk bele fél lime levét!
- Tálaláskor az elkészült jázmin rizzsel és frissen tépett thai bazsalikommal kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
recept | thai | curry | ázsiai | csirke | csirkemell
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!