Mindenkinek megvan a maga rántottakészítési praktikája. Ezt azonban garantáltan nem próbálta még senki sem.
A tojásrántotta az egyik alapétel, amit az ember elsajátít a konyhában. Bár számos jól bevált technika létezik az elkészítésére, mindenkinek megvannak a maga praktikái. Van, aki szerint alacsony hőmérsékleten kell sütni, van, aki azt mondja, hogy egy evőkanálnyi víz és egy kis extra vaj kell a sütéséhez. Alton Brown viszont egy meglehetősen különleges összetevőre esküszik.
Alton Brown nagy meghökkenést keltett, amikor a nyilvánosság számára is elárulta féltett titkát:
egy kanál majonézt tesz a rántottába.
Azt mondja, ettől a hozzávalótól egészen zseniális lesz a fogás.
A szakács rántottájának elkészítése nem bonyolult.
Első lépés: Egy serpenyőt melegítsünk elő, törjünk fel néhány tojást és miközben elkeverjük, adjunk hozzá egy kanálnyi majonézt és egy teáskanál vizet.
Második lépés: Amikor az olaj átforrósodott, tegyünk bele egy kevés vajat.
Harmadik lépés: Ha elolvadt, lassan öntsük rá a tojáskeveréket és egy spatulával keverjük addig, amíg a kívánt állagot el nem érjük.
A majonéz ízét nem lehet a rántottából kiérezni, viszont sokkal lágyabb, krémesebb hatású lesz, mivel fokozza az emulziót.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
finomabb | tojásrántotta | tojás | trükk | tipp
Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!