Ez a meglepő hozzávaló a titkos trükkje az isteni tojásrántottának

Mindenkinek megvan a maga rántottakészítési praktikája. Ezt azonban garantáltan nem próbálta még senki sem.

A tojásrántotta az egyik alapétel, amit az ember elsajátít a konyhában. Bár számos jól bevált technika létezik az elkészítésére, mindenkinek megvannak a maga praktikái. Van, aki szerint alacsony hőmérsékleten kell sütni, van, aki azt mondja, hogy egy evőkanálnyi víz és egy kis extra vaj kell a sütéséhez. Alton Brown viszont egy meglehetősen különleges összetevőre esküszik.

Alton Brown nagy meghökkenést keltett, amikor a nyilvánosság számára is elárulta féltett titkát:

egy kanál majonézt tesz a rántottába.

Azt mondja, ettől a hozzávalótól egészen zseniális lesz a fogás.

A szakács rántottájának elkészítése nem bonyolult.

Első lépés: Egy serpenyőt melegítsünk elő, törjünk fel néhány tojást és miközben elkeverjük, adjunk hozzá egy kanálnyi majonézt és egy teáskanál vizet.

Második lépés: Amikor az olaj átforrósodott, tegyünk bele egy kevés vajat.

Harmadik lépés: Ha elolvadt, lassan öntsük rá a tojáskeveréket és egy spatulával keverjük addig, amíg a kívánt állagot el nem érjük.

A majonéz ízét nem lehet a rántottából kiérezni, viszont sokkal lágyabb, krémesebb hatású lesz, mivel fokozza az emulziót.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

tojás | finomabb | tipp | trükk | tojásrántotta

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom