Ez a meglepő hozzávaló a titkos trükkje az isteni tojásrántottának

Mindenkinek megvan a maga rántottakészítési praktikája. Ezt azonban garantáltan nem próbálta még senki sem.

A tojásrántotta az egyik alapétel, amit az ember elsajátít a konyhában. Bár számos jól bevált technika létezik az elkészítésére, mindenkinek megvannak a maga praktikái. Van, aki szerint alacsony hőmérsékleten kell sütni, van, aki azt mondja, hogy egy evőkanálnyi víz és egy kis extra vaj kell a sütéséhez. Alton Brown viszont egy meglehetősen különleges összetevőre esküszik.

Alton Brown nagy meghökkenést keltett, amikor a nyilvánosság számára is elárulta féltett titkát:

egy kanál majonézt tesz a rántottába.

Azt mondja, ettől a hozzávalótól egészen zseniális lesz a fogás.

A szakács rántottájának elkészítése nem bonyolult.

Első lépés: Egy serpenyőt melegítsünk elő, törjünk fel néhány tojást és miközben elkeverjük, adjunk hozzá egy kanálnyi majonézt és egy teáskanál vizet.

Második lépés: Amikor az olaj átforrósodott, tegyünk bele egy kevés vajat.

Harmadik lépés: Ha elolvadt, lassan öntsük rá a tojáskeveréket és egy spatulával keverjük addig, amíg a kívánt állagot el nem érjük.

A majonéz ízét nem lehet a rántottából kiérezni, viszont sokkal lágyabb, krémesebb hatású lesz, mivel fokozza az emulziót.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

tojás | finomabb | tojásrántotta | trükk | tipp

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom