Ez a meglepő hozzávaló a titkos trükkje az isteni tojásrántottának

Mindenkinek megvan a maga rántottakészítési praktikája. Ezt azonban garantáltan nem próbálta még senki sem.

A tojásrántotta az egyik alapétel, amit az ember elsajátít a konyhában. Bár számos jól bevált technika létezik az elkészítésére, mindenkinek megvannak a maga praktikái. Van, aki szerint alacsony hőmérsékleten kell sütni, van, aki azt mondja, hogy egy evőkanálnyi víz és egy kis extra vaj kell a sütéséhez. Alton Brown viszont egy meglehetősen különleges összetevőre esküszik.

Alton Brown nagy meghökkenést keltett, amikor a nyilvánosság számára is elárulta féltett titkát:

egy kanál majonézt tesz a rántottába.

Azt mondja, ettől a hozzávalótól egészen zseniális lesz a fogás.

A szakács rántottájának elkészítése nem bonyolult.

Első lépés: Egy serpenyőt melegítsünk elő, törjünk fel néhány tojást és miközben elkeverjük, adjunk hozzá egy kanálnyi majonézt és egy teáskanál vizet.

Második lépés: Amikor az olaj átforrósodott, tegyünk bele egy kevés vajat.

Harmadik lépés: Ha elolvadt, lassan öntsük rá a tojáskeveréket és egy spatulával keverjük addig, amíg a kívánt állagot el nem érjük.

A majonéz ízét nem lehet a rántottából kiérezni, viszont sokkal lágyabb, krémesebb hatású lesz, mivel fokozza az emulziót.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

tojásrántotta | trükk | tojás | finomabb | tipp

FOLYTASD EZZEL

Az egekbe lőttek ki a tojásárak, úgyhogy egészen elképesztő dolgokat festenek húsvétkor tojás helyett Amerikában

Kevesebbet időzöl a konyhában, és még egészségesebb is leszel, ha

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa