A tökéletes krumplipüré receptje létezik, és most meg is osztjuk veled

A krumplipüré az egyik legklasszikusabb köret, amelyet szinte mindenki szeret. Bár mindenkinek megvan a maga kedvenc elkészítési módja, mindig találkozhatunk meghökkentő, különleges szokásokkal is.

Sokan azt vallják, hogy a tökéletes krumplipüré titka a megfelelő burgonya kiválasztása, más úgy véli, nem mindegy, hogy milyen technikával pürésítjük az ételt. Sokan úgy gondolják, hogy a titok a vaj és a tejszín egyensúlyában rejlik, míg mások sült fokhagymára vagy éppen a tejföl hozzáadására esküsznek. És akkor itt van a legújabb őrület, a majonéz, ami a köret állagát hivatott javítani, különösen akkor, ha egy-két megmaradt adagot tálalnánk újra.

A szakértők szerint a majonéz extra simaságot ad a burgonyapürének, ugyanakkor egyáltalán nem fog kiérződni az ételből.

Ennek segítségével az újramelegítés igazán gyerekjáték lesz.

Justin Chapple, a Francia Kulináris Intézet szakértője, a Mad Genius című műsor házigazdája egy YouTube-videóban magyarázta el az okokat.

A vaj a burgonyapürében a hűtőbe kerülve megszilárdul, így megváltozik a köret állaga. A majonéz azonban hűtve tartósabb konzisztenciát mutat, így közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve is puha, selymes textúrát tapasztalhatunk. Így nemcsak leegyszerűsíthetjük az újramelegítést, hanem csökkenthetjük annak a kockázatát is, hogy a burgonyapüré kiszáradjon.

A szakértő szerint érdemes kísérletezni a majonézzel, hogy elérjük a tökéletes állagot és ízt, hiszen az eltérő burgonyafajtákhoz különböző mennyiségre lehet szükség belőle.

Persze bőven vannak még konyhai trükkök, amelyek megkönnyítik az életünket, itt mindjárt hatot szedtünk össze ezekből.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

burgonya | konyha | trükk | recept | krumplipüré

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom