Ezzel az egyetlen trükkel mindig tökéletes lesz a tükörtojás

Egyes szakértők szerint a tojás a lehető legjobb alapanyag a reggelihez, hiszen tele van értékes vitaminokkal, jó koleszterinnel, ráadásul hosszan tartó teltségérzetet is biztosít. A tükörtojás elkészítése azonban sokaknak okoz bosszúságot. 

A tükörtojás nagyon egyszerűen elkészíthető, tulajdonképpen csak egyetlen hibát követhetünk el vele, ha letapad a serpenyőhöz. Ilyenkor már hiába próbáljuk spatulával felszedni, az ételünk darabjaira hullik. Van viszont egy trükk, amivel ezt megelőzhetjük.

A tükörtojás a nem megfelelő hőmérsékletű serpenyőhöz tud csak letapadni, azaz akkor történik ez, ha az eszköz túlságosan átforrósodik. Éppen ezért két tükörtojás elkészítése között mindig érdemes tartani egy kis szünetet, amikor a serpenyő vissza tud hűlni egy kicsit.

Julian Weisner gasztrotudós szerint ez megtörténhet a tapadásmentesnek mondott serpenyőkkel is,

azoknak a felülete ugyanis nem tökéletesen sima.

A kisebb felületi különbségekbe pedig a tojás bele tud folyni, hogy aztán ott megszilárduljon és letapadjon. A barázdák a hő hatására tágulnak, így egyre szélesebb részekben tud megrekedni a tojás.

Éppen ezért ajánlott a tojásokat alacsony lángon, hosszabb ideig sütni a tökéletes eredmény eléréséhez.

Emellett érdemes odafigyelni arra is, hogy milyen zsiradékot használunk. A szakértők szerint a vaj lehet a legjobb megoldás, ami tökéletes bevonatot képez a serpenyőn, így remekül előkészíti a terepet a tojás számára.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

 

tükörtojás | tipp | sütés | tojás | tökéletes | trükk

FOLYTASD EZZEL

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában
Hirdetés