Ezzel az egyetlen trükkel mindig tökéletes lesz a tükörtojás

Egyes szakértők szerint a tojás a lehető legjobb alapanyag a reggelihez, hiszen tele van értékes vitaminokkal, jó koleszterinnel, ráadásul hosszan tartó teltségérzetet is biztosít. A tükörtojás elkészítése azonban sokaknak okoz bosszúságot. 

A tükörtojás nagyon egyszerűen elkészíthető, tulajdonképpen csak egyetlen hibát követhetünk el vele, ha letapad a serpenyőhöz. Ilyenkor már hiába próbáljuk spatulával felszedni, az ételünk darabjaira hullik. Van viszont egy trükk, amivel ezt megelőzhetjük.

A tükörtojás a nem megfelelő hőmérsékletű serpenyőhöz tud csak letapadni, azaz akkor történik ez, ha az eszköz túlságosan átforrósodik. Éppen ezért két tükörtojás elkészítése között mindig érdemes tartani egy kis szünetet, amikor a serpenyő vissza tud hűlni egy kicsit.

Julian Weisner gasztrotudós szerint ez megtörténhet a tapadásmentesnek mondott serpenyőkkel is,

azoknak a felülete ugyanis nem tökéletesen sima.

A kisebb felületi különbségekbe pedig a tojás bele tud folyni, hogy aztán ott megszilárduljon és letapadjon. A barázdák a hő hatására tágulnak, így egyre szélesebb részekben tud megrekedni a tojás.

Éppen ezért ajánlott a tojásokat alacsony lángon, hosszabb ideig sütni a tökéletes eredmény eléréséhez.

Emellett érdemes odafigyelni arra is, hogy milyen zsiradékot használunk. A szakértők szerint a vaj lehet a legjobb megoldás, ami tökéletes bevonatot képez a serpenyőn, így remekül előkészíti a terepet a tojás számára.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

 

tojás | trükk | tökéletes | sütés | tükörtojás

FOLYTASD EZZEL

Budapesti csúcspanoráma exkluzív pezsgőkkel a felhők közelében – Ez a White Raven

Well done

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Az életörömöt ünnepli az ital, ami több egyszerű rumnál
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom