Ezzel az egyetlen trükkel mindig tökéletes lesz a tükörtojás

Egyes szakértők szerint a tojás a lehető legjobb alapanyag a reggelihez, hiszen tele van értékes vitaminokkal, jó koleszterinnel, ráadásul hosszan tartó teltségérzetet is biztosít. A tükörtojás elkészítése azonban sokaknak okoz bosszúságot. 

A tükörtojás nagyon egyszerűen elkészíthető, tulajdonképpen csak egyetlen hibát követhetünk el vele, ha letapad a serpenyőhöz. Ilyenkor már hiába próbáljuk spatulával felszedni, az ételünk darabjaira hullik. Van viszont egy trükk, amivel ezt megelőzhetjük.

A tükörtojás a nem megfelelő hőmérsékletű serpenyőhöz tud csak letapadni, azaz akkor történik ez, ha az eszköz túlságosan átforrósodik. Éppen ezért két tükörtojás elkészítése között mindig érdemes tartani egy kis szünetet, amikor a serpenyő vissza tud hűlni egy kicsit.

Julian Weisner gasztrotudós szerint ez megtörténhet a tapadásmentesnek mondott serpenyőkkel is,

azoknak a felülete ugyanis nem tökéletesen sima.

A kisebb felületi különbségekbe pedig a tojás bele tud folyni, hogy aztán ott megszilárduljon és letapadjon. A barázdák a hő hatására tágulnak, így egyre szélesebb részekben tud megrekedni a tojás.

Éppen ezért ajánlott a tojásokat alacsony lángon, hosszabb ideig sütni a tökéletes eredmény eléréséhez.

Emellett érdemes odafigyelni arra is, hogy milyen zsiradékot használunk. A szakértők szerint a vaj lehet a legjobb megoldás, ami tökéletes bevonatot képez a serpenyőn, így remekül előkészíti a terepet a tojás számára.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

 

tojás | tökéletes | tipp | trükk | sütés

FOLYTASD EZZEL

Jön az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted a Márton-napi hagyományokat

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Itt van az a különleges fesztivál, amelyen minden ízében megélheted az őszi hagyományokat
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom