Ez a szomszédos ország büszkélkedhet Európa legtisztább természetes fürdővizeivel

Horvátország büszkélkedhet a világ leglenyűgözőbb természetes öbleivel és legtisztább vizével.

Horvátország szárazföldi partvonala 1778 kilométer hosszú, a szigeteké további 4057 kilométer egészen Isztriától Dalmáciáig. A horvát tengerpart 1244 szigetből, kisszigetből és zátonyból áll, azonban sajátosságuk nem a számukból ered, hanem abból, hogy számtalan öblöt, kisöblöt, strandot, barlangot, sziklát, szakadékot rejtegetnek, a csodaszép érintetlen természet mellett pedig ott vannak a lenyűgöző tengerparti városok is.

Horvátországban nem a tenger szépsége az egyetlen érték. Az Európai Unió tisztviselői szerint a part menti fürdővizek is tiszták.

Az EEA az Európai Bizottsággal együttműködve minden évben alaposan megvizsgálja az EU-n belüli fürdővizek minőségét, hogy felmérje, fennáll-e a veszélye annak, hogy a fürdőzők vírusok vagy baktériumok, például Escherichia coli baktériumok jelenléte miatt megbetegedhetnek. Munkájuk tehát nem kizárólag az általános vízminőségre összpontosít.

A jelentés 22 081 helyszínre terjed ki az EU-ban, Svájcban és Albániában. Ide tartoznak például a Genfi-tó és a finnországi tavak, valamint a koppenhágai kikötő és a marseille-i Calanques (Franciaország) vizei.

Horvátországban a part menti vizek 99,1%-át minősítették kiválónak, ami a 894 fürdőhelyből 886-ra vonatkozik.

Horvátország 68 Kék Zászló minősítésű stranddal, 33 Kék Zászlós kikötővel és 101 kitüntetett tengerparti hellyel rendelkezik, amelyek garantálják a kiváló vízminőséget és a környezettudatos strandkezelést. A Kék Zászló minősítést olyan kritériumok alapján osztják ki, mint a víz tisztasága, a biztonság, a szolgáltatások és a környezetvédelem.

Összességében elmondható, hogy a horvát tengerparti vízminőség kiváló, ami hozzájárul a régió turisztikai vonzerejéhez és a látogatók elégedettségéhez.

 

Európa | Horvátország | vízminőség | tenger | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom