Kiosztották a díjakat: Ide érdemes pizzázni menni

Nápolyban derült ki a múlt héten, mely olasz pizzériák kerültek fel az idei év top ötvenes listájára.

Olaszország legjobb pizzériája címet illetően nem történt meglepetés, zsinórban negyedszerre nyerhette el ugyanis az elismerést a casertai I Masanielli pizzéria Francesco Martucci vezetésével. Második lett a nápolyi 50 Kalò, harmadik helyen pedig a 10 Diego Vitagliano végzett.

Gazdára találta a „Benemerito della Pizza” díj is, melyet három pizzaszakácsnak osztottak ki. A pizzakészítés mestereinek járó elismerést Enzo Coccia, Simone Padoan, Gabriele Bonci kapta, akik az elmúlt több mint két évtizedben sokat tettek azért, hogy a pizza története tovább folytatódhasson.

Az év pizzáját Jacopo Mercuro készíti a római Pizzeria Romanaban, az év fiatal pizzériája címet pedig a nápolyi Palazzo Petrucci Pizzeria kapta meg. Az év új pizzériája a milánói Modus lett, 2022-ben pedig a legjobb teljesítményt szintén egy milánói vendéglátóhely, a Denis érdemelhette ki.

Az év pizzáját a casertai Cambia-Menti di Ciccio Vitiello tette az asztalra, innovációs és fenntarthatósági díjat pedig az ugyancsak casertai I Masanielli nyerhette el.

Íme a teljes top ötvenes lista
  1. I Masanielli - Francesco Martucci – Caserta
  2. 50 Kalò – Nápoly
  3. 10 Diego Vitagliano Pizzeria – Nápoly
  4. I Tigli – San Bonifacio (VR)
  5. Francesco & Salvatore Salvo – Nápoly
  6. Seu Pizza Illuminati – Róma
  7. La Notizia 94 – Nápoly
  8. 180g Pizzeria Romana – Róma
  9. Dry Milano – Milánó
  10. Cambia-Menti di Ciccio Vitiello – Caserta
  11. I Masanielli - Sasà Martucci – Caserta
  12. Le Grotticelle – Caggiano (SA)
  13. Qvinto – Róma
  14. Pepe in Grani – Caiazzo (CE)
  15. Carlo Sammarco Pizzeria 2.0 – Frattamaggiore (NA)
  16. 'O Scugnizzo – Arezzo
  17. Crosta – Milánó
  18. Pupillo Pura Pizza – Frosinone
  19. Apogeo – Pietrasanta (LU)
  20. La Cascina dei Sapori – Rezzato (BS),
  21. Patrick Ricci - Terra, Grani, Esplorazioni – San Mauro Torinese (TO)
  22. Pizzeria Panetteria Bosco – Tempio Pausania (SS)
  23. 400 Gradi – Lecce
  24. Denis – Milánó
  25. Pizzeria Da Lioniello – Succivo (CE)
  26. Enosteria Lipen – Triuggio (MB)
  27. Officine del Cibo – Sarzana (SP)
  28. L'Orso – Messina
  29. Sbanco – Róma
  30. Frumento – Acireale (CT)
  31. La Braciera – Palermo
  32. Fandango – Potenza
  33. Il Vecchio e il Mare – Firenze
  34. Pizzeria Le Parùle – Ercolano (NA)
  35. Giovanni Santarpia – Firenze
  36. Giangi Pizza e Ricerca – Arielli (CH)
  37. BOB Alchimia a Spicchi – Montepaone Lido (CZ)
  38. I Borboni Pizzeria – Pontecagnano Faiano (SA)
  39. Sant'Isidoro - Pizza & Bolle – Róma
  40. 'O Fiore Mio – Faenza (RA)
  41. Grigoris – Mestre (VE)
  42. Modus – Milánó
  43. Pizzeria Gigi Pipa – Este (PD)
  44. Maiori – Cagliari
  45. Luppolo & Farina – Latiano (BR)
  46. Antica Friggitoria Masardona Roma – Róma
  47. Palazzo Petrucci Pizzeria – Nápoly
  48. Pizzeria Chicco – Colle di Val d'Elsa (SI)
  49. Giotto Pizzeria – Bistrot – Firenze
  50. Guglielmo & Enrico Vuolo – Verona

A legjobb száz pizzéria rangsorában a legtöbb vendéglátóhellyel Campania régió rendelkezik, de Lazio és Lombardia sem okozott csalódást.

(Forrás és fotó: Finedining Lovers)

pizzéria | pizza | olaszország | díj

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom