Idén áprilisban elég csak a Dob utcáig menni a Boszporusz ízeiért

A Budapest belvárosában található Dobrumba étterem áprilisban három napra elhozza a Boszporusz hangulatát a Dob utca szívébe. A török brunch ideje alatt a vendégek ízelítőt kaphatnak Törökország kulináris világából.

A Dobrumba étterem török brunchának három napján, április 12-től 14-ig igazi török specialitások kerülnek az asztalra. Olyan gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak a vendégek, mint a Cilbir (buggyantott tojás joghurttal, beluga lencsével és zöldfűszerekkel), a Menemen (török tojásreggeli paprikával, paradicsommal és friss zöldfűszerekkel), valamint a bárány köfte (bárányhús tahinivel, marinált lilahagymával és zöld zhouggal).

A Dobrumba reggeli kedvencei között olyan ínyencségek is szerepelnek, mint a hummus sabich, a zsálya & tojás toast és a zabkása, amelyek kiválóan kiegészítik a török különlegességeket.

A napindító gasztroélményt a hagyományos török tea, az ayran és a gránátalma limonádé teszi teljessé.

Az esemény remek lehetőséget teremt arra, hogy a vendégek egy rövid időre, ha fizikailag nem is, de az ételek útján elutazhassanak Törökországba, és kipróbálják ennek a gazdag konyhának az ízeit.

(Fotók: Getty, illusztráció)

brunch | dobrumba | török | reggeli

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ez az egzotikus hely lesz a következő téli nyaralások favoritja!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom