Close
Úgy csodálhatod meg Olaszország talán legszebb vidékét, ahogy eddig még soha

Úgy csodálhatod meg Olaszország talán legszebb vidékét, ahogy eddig még soha

Itália idegenforgalma fokozatosan kezd visszatérni, itt-ott nem is akárhogy. 

Egy Antonio Martini nevű vállalkozó, az AM Turistic cég vezetője a Firenze Mongolfierével együttműködve egyedi élményt ajánl azoknak, akik új perspektívákra vágynak: a légi turizmust.

Olyan kirándulásokat szerveznek, amelyek lehetővé teszik a turistáknak, hogy egészen más szemszögből gyönyörködjenek Olaszország egyik legcsodásabb vidékében.

A cég rövid, nagyjából egyórás hőlégballonos repülést kínál a dél-toszkánai Maremma lenyűgöző tengerpartja fölött, a húzás pedig, nagyon úgy tűnik, bejött, mert akik próbálták, igen lelkesen beszéltek róla.

“Tényleg gyönyörű, ahogyan Toszkána felett repülünk. Nagyon magasan vagyunk, ilyenkor hihetetlen csend uralkodik odafönt. Rendkívül izgalmas és hátborzongató érzés” – mondta az egyik utas, Linda Bargelli az első repülése után.

A közel kilencszáz méter magasra emelkedés után a visszatérő utasokat a személyzet egy üveg proseccóval és különböző helyi prosciuttofalatokkal köszönti, ami afféle hagyománynak számít a sikeres landolások végén.

Imádjuk ezt az országot, de az idegen tájaknak mindig van valami olyan vonzása, hogy legszívesebben most felállnánk a laptop mellől, és mennénk világgá. Mondjuk Toszkánába.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

élmény | hőlégballon | utazás | repülés | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram