Close
Fantasztikus melegvízű forrás bújik meg Toszkána szívében

Fantasztikus melegvízű forrás bújik meg Toszkána szívében

A természet egészen különleges kincset rejtett el gondosan Toszkánában, a Grosseto-hegység lábainál. A Gorello vízesés harminchét fokos vize elképesztően látványos zuhatagként ömlik alá, hogy aztán az évezredek alatt kialakult kis, alig egy méter mély medencékben pihenhessen meg. A jótékony hatású termálvízben, a Saturniában bárki ingyen fürdőzhet.

Toszkána szívében, a Saturnia település közelében található Gorello vízesés zuhataga másodpercenként nyolcszáz liter termálvizet enged a lábánál található természetes kis medencékbe, hogy aztán folyóvá szelídülve haladhasson tova.

A legenda szerint a hőforrást az istenek vitája hozta létre. Jupiter és apja, Szaturnusz összevesztek, a véleményüknek pedig heves villámcsapással adtak nyomatékot. A föld megrepedt, és forró víz tört fel a hasadékban. Úgy tudni, a természetes termálfürdőt már a középkorban is rendszeresen használták,

A víz – bár szélsebesen tör fel a forrásból – lefelé folyva már békésebb arcát mutatja, így azok, akik aláállnak, kellemes, masszírozó érzést tapasztalhatnak a nyakukon, illetve a hátukon.

A termálvíz azonban nemcsak a fáradt izmok számára jótékony. Olyan különleges ásványi anyagok és gázok találhatók meg benne, amelyek igazoltan segítenek többek között a légzőszervi panaszok enyhítésében. Bár hosszú ivókúrára a víz nem alkalmas, kis mennyiségben fogyasztva segít optimalizálni az emésztőrendszer működését.

A Saturnia másik különlegessége, hogy a világ többi termálvízű forrásával ellentétben ez mindenki számára ingyenesen hozzáférhető.

Igazán kalandos úton, hegyi szerpentineken keresztül közelíthető meg. Az út autóval kifejezetten jól járható, de a meglátogatása egy remek középtávú túrával is összekapcsolható  a környékbeli településekről kiindulva.

Imádjuk Olaszországot, de az idegen tájaknak mindig van valami olyan vonzásuk, hogy legszívesebben most felállnánk a laptop mellől, és mennénk világgá. Mondjuk Toszkánába.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom