Close
Trendi lakásdekorációk

Trendi lakásdekorációk

A 2022-es év nagyszerű lakberendezési dekorációs trendeket tartogat számunkra. A régi idők felidézése, a természetközeliség mind mind töretlen népszerűséggel térnek vissza a lakásdekorációk közé. Nézzük meg tehát, hogy milyen lehetőségeid vannak az idei lakásdekor trendeket követni!

Retró stílus

Az elmúlt időszakban az élet sok területén lett ismét nagyon népszerű a korábbi évtizedek visszahozása, egyen szó zenéről, ruhákról, vagy lakás trendekről. A nosztalgikus elemek a fiatalok körében is egyre népszerűbb, tehát a lakásdekorációk terén is hódítanak a 60-as, 70-es és 80-as évek trendjei. Egyre népszerűbbek lesznek tehát a terrakotta, sárga, zöld árnyalatok és a kárpitos bútorok. Valamint a vintage elemek is visszatérnek, tehát érdemes a dekorációk közé ezeket is becsempészni. A vintage stílus szereti a dekorációkat kihangsúlyozni, tehát ezt mindenképp vedd figyelembe. Jó ötlet lehet akár a retró gyertyatartók között szétnézni, melyeket a lakás különböző pontjain, akár a hálószobában, a nappaliban vagy a fürdőszobában is használhatunk majd. Emellett akár régi fényképeket, nagyszüleink korából ránk maradt dekorációkat is bátran felújíthatunk és használhatunk.

Többfunkciós terek

2022-es trendek egyik kiemelt eleme a praktikusság és a többfunkciós terek fontossága. Mivel ez a modern stílus meghatározója, a minimalizmus és a praktikusság a kulcsa. Itt elsődlegsen olyan megoldásokra kell gondolnunk, mint az eltolható falak, tolóajtók, paravánok.

Természetesség és természetközeliség

Valószínűleg az elmúlt évek bezártságának köszönhetően lett egyre inkább része lakásunknak a természet is. Mindez több módon is megmutatkozik. Egyrészt, a választott anyagok szempontjából igyekszünk a természetességre törekedni. Emiatt olyan népszerű választás a fa, kő, vászon, rattan, és bambusz anyagok. Másrészt pedig nagyon sok helyen a zöld dominál. Ez igaz a bútorok és falak színeire is, hiszen a menta, az olíva és a pisztácia is nagyon népszerű. Emellett pedig egyre több növényt igyekszünk behozni lakásunkba, amely szintén az egyik legnépszerűbb dekorációs megoldás. Tehát a lakás dekoráció választásakor is érdemes a természetesség mellett letenni voksunkat. Legyen szó bambusz vagy rattan kosarakról vagy fából készült kis dekorációkról, mind nagyszerűen beleillik majd a természetközeli összhatásba.

A fentiekhez nagyon fontos hozzátenni, hogy a trendek folyamatos változásával úgy érdemes lépést tartani, hogy az saját igényeinknek és mindennapi szokásainknak is megfeleljen. Tehát minden esetben olyan színeket, stílusokat és bútorokat válasszunk, melyek kényelmesek, hangulatosak és számunkra a legjobban használhatók.

A fotó forrása: Ewalds.hu

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Nem bízol a kínai cuccokban? Alakíts ki egy európai okosotthon rendszert

Íme, egy divatos és kényelmes forgószék exkluzív irodákba!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom