Close
Ilyen egy tökéletes penthouse, ha a modernitás és a történelem találkozik benne

Ilyen egy tökéletes penthouse, ha a modernitás és a történelem találkozik benne

A Tribeca penthouse egy 1857-ben épült, mindösszesen hét lakásból álló társasház legfelső szintjén alakították ki, hogy a modern kényelmet és az évszázados történelmet hozza közös nevezőre.

New Yorkban, a White Street 53. szám alatt található a klasszikus öntöttvas építészeti elemeket tartalmazó, 1857-ben épített TriBeCa Heritage. Az évek során teljesen elveszítette 19. századi varázsát, homlokzatát betonnal borították. Így amikor David Friedman ingatlanfejlesztő 2016-ban megvásárolta a házat, elkezdte lehámozni róla a felesleges rétegeket, hogy aztán visszaállíthassa korábbi arcát.

A homlokzaton helyreállították a márványburkolatot, kicserélték a nyílászárókat, feltárták a díszes öntöttvas oszlopokat, a benne lévő hét lakást pedig úgy modernizálták, hogy a mai luxusvásárlók minden igényét kielégíthessék.

A most húszmillió dollárért, azaz nagyjából 6,7 milliárd forintért eladásra kínált penthouse igazi kincs. A privát terasznak és a hatalmas ablakoknak köszönhetően rengeteg természetes fény áramlik a kétszintes ingatlan tereibe. Az alsó szinten négy hálószobát alakítottak, de helyet kapott ott egy irodahelyiség is, egy emelettel feljebb pedig az amerikai konyhás nappali, az étkező és a moziterem található.

A nappalit körbefutó tetőteraszon több tucat vendég is elfér, kültéri sütögetővel, szabadtéri konyhával szolgálja ki a tulajdonosokat a grillpartik során.

A magánszférát és a terület intimitását buja növényzet és magas sövények teremtik meg, miközben továbbra is csodálatos kilátást biztosít Manhattan belvárosára.

Az enteriőrben a fehér tölgy padló dominál, de szemet gyönyörködtető látvány a márvány és mészkő találkozása a fürdőszobákban, illetve a konyhában. A penthouse ultramodern intelligens vezérlési rendszerrel rendelkezik, amellyel a szórakoztatóelektronikai cikkek mellett a világítás és a klíma is szabályozható.

Ha ez nem lenne elég, az épületben fitneszközpont és spa is található, aroma- és színterápiás gőzfürdővel, infraszaunával és masszázsszobával.

(Forrás: RobbReport, fotók: Compass)

belsőépítészet | new york | építészet | luxuslakás | enteriőr

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram