Close
Májustól felfalhatja az utakat a világ legerősebb szériamotorja

Májustól felfalhatja az utakat a világ legerősebb szériamotorja

A holtszezon kellős közepén mutatta be Rocket III TFC-jének prototípusát a – kis képzavarral élve – prémium motorkerékpárok zászlóshajójának tartott Triumph. A gyár legújabb tuningolt szupermodellje májusban lesz kapható, már ha egyáltalán addig marad még belőle.

A korlátozott, egyedi sorozatszámmal piacra kerülő TFC-ből mindössze hétszázötven darabot gyártanak majd, tehát igencsak igyekeznie kell annak, aki szeretne magáénak tudni egy példányt a Rocket legújabb generációjából.

2004-es bemutatáskor egyébként a járgány elődje szinte rárúgta a garázsajtót a motorvilágra, a 2300 köbcentis monstrum az első gázfröccsével a legendák sorába hajtott.

A mérnökök ezúttal sem fogták vissza magukat a méretezést illetően: vadonatúj utódja már jóval hatékonyabb felfüggesztést és fékrendszert kap, nem beszélve masszívabbnak tűnő, szemet gyönyörködtető új külsejéről, bár a jellegzetes stílusú ikerfényszóróit szerencsére meghagyták.

A legnagyobb erőforrással rendelkező Rocket TFC mindent tud, amit egy ilyen motorról el tudunk képzelni: várhatóan háromhengeres, két és fél literes, száznyolcvan lóerős blokkal hasít, a hangzása tehát biztosan dörgedelmes lesz,

ráadásul titánból készült, az Arrow által szállított kipufogórendszeren keresztül hallhatjuk mennydörgésszerű robaját.

Az egy- és kétüléses variációban rendelhető Triumph Rocket III TFC egyaránt tökéletes partnernek tűnik egy gázt tövig húzós, magányos országúti száguldáshoz, és egy könnyed, plusz egy fős városi cirkáláshoz.

(Fotók: Triumph Motorcycles)

motorkerékpár | motor | tuning | Triumph Rocket III TFC | monstrum

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram