Close
Májustól felfalhatja az utakat a világ legerősebb szériamotorja

Májustól felfalhatja az utakat a világ legerősebb szériamotorja

A holtszezon kellős közepén mutatta be Rocket III TFC-jének prototípusát a – kis képzavarral élve – prémium motorkerékpárok zászlóshajójának tartott Triumph. A gyár legújabb tuningolt szupermodellje májusban lesz kapható, már ha egyáltalán addig marad még belőle.

A korlátozott, egyedi sorozatszámmal piacra kerülő TFC-ből mindössze hétszázötven darabot gyártanak majd, tehát igencsak igyekeznie kell annak, aki szeretne magáénak tudni egy példányt a Rocket legújabb generációjából.

2004-es bemutatáskor egyébként a járgány elődje szinte rárúgta a garázsajtót a motorvilágra, a 2300 köbcentis monstrum az első gázfröccsével a legendák sorába hajtott.

A mérnökök ezúttal sem fogták vissza magukat a méretezést illetően: vadonatúj utódja már jóval hatékonyabb felfüggesztést és fékrendszert kap, nem beszélve masszívabbnak tűnő, szemet gyönyörködtető új külsejéről, bár a jellegzetes stílusú ikerfényszóróit szerencsére meghagyták.

A legnagyobb erőforrással rendelkező Rocket TFC mindent tud, amit egy ilyen motorról el tudunk képzelni: várhatóan háromhengeres, két és fél literes, száznyolcvan lóerős blokkal hasít, a hangzása tehát biztosan dörgedelmes lesz,

ráadásul titánból készült, az Arrow által szállított kipufogórendszeren keresztül hallhatjuk mennydörgésszerű robaját.

Az egy- és kétüléses variációban rendelhető Triumph Rocket III TFC egyaránt tökéletes partnernek tűnik egy gázt tövig húzós, magányos országúti száguldáshoz, és egy könnyed, plusz egy fős városi cirkáláshoz.

(Fotók: Triumph Motorcycles)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom