Ezek az ananászos, mangós quesadillák a trópusokra repítenek

Ezekben a főételekben minden megtalálható, ami a hawaii konyhát jellemzi. A barbecue szósz csípős ízét édes ananásszal és opcionálisan jalapenóval is kombinálják, hogy aztán a még több ananászt, mangót és avokádót tartalmazó guacamole tegye teljessé.

A quesadillák hozzávalói:

  • 30 dekagramm csirkemell filé
  • 4 db teljes kiőrlésű lisztből készült tortilla
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/3 friss ananász meghámozva, felszeletelve
  • 1/2 csésze BBQ szósz
  • 2 evőkanál ananászlé
  • 2 evőkanál limelé
  • 2 evőkanál friss koriander apróra vágva
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 csészényi főtt rizs
  • opcionálisan jalapeño paprika
  • 20 dekagramm cheddar sajt

Ananászos, mangós guacamole hozzávalói:

  • 2 db avokádó meghámozva, kimagozva
  • 1/4 friss ananász meghámozva, felszeletelve
  • 1/2 mangó meghámozva, felszeletelve
  • 3-4 darab koktélparadicsom kockára vágva
  • 3 db újhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál friss koriander apróra vágva
  • 1 lime leve
  • 1 evőkanál ananászlé
  • só és bors

Elkészítése:

Első lépés: A grillt közepesen magas hőmérsékletűre melegítjük.

Második lépés: Egy kis tálban összekeverjük a BBQ szószt, az ananászlevet, a lime levét, a koriandert, a sót és a borsot.

Harmadik képés: A csirkét bedörzsöljük a BBQ szósz felével, majd grillen oldalanként 6-8 percig sütjük. Ezzel párhuzamosan szintén a rácsra helyezzük az ananász-szeleteket és a fél vöröshagymát, hogy oldalanként 4 percig süssük. Amikor az alapanyagok megsültek, levesszük a rácsról és 5 percig hűlni hagyjuk.

Negyedik lépés: Amikor a hozzávalók kihűltek, feldaraboljuk az ananászt, a hagymát és széttépkedjük a csirkét is. Félretesszük.

Ötödik lépés: Elkészítjük az ananászos-mangós guacamole-t. Az avokádót összetörjük egy közepes méretű tálban, hozzáadjuk az ananászt, a mangót, a paradicsomot, a zöldhagymát, a koriandert, a lime levét és az ananászlevet. Összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.

Hatodik lépés: Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a tortillát, megszórjuk reszelt sajttal, majd egyenletesen eloszlatjuk a tetején a rizst. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkét, az ananászt és a hagymát. Ezután opcionálisan megszórjuk egy kevés jalapeñóval és még egy kis sajttal. Lefedjük egy másik tortillával.

Hetedik lépés: Addig sütjük, amíg az alja ropogós és aranybarna nem lesz, majd óvatosan megfordítjuk, és további 2-3 percig sütjük. A maradék BBQ-szósszal és az ananászos, mangós guacamole-val kínáljuk.

A klubszendvics pedig az egyik legnépszerűbb strandétel Európában. Legyen szó a Balatonról, a görög strandokról vagy Horvátország partjairól, a büfék kínálatában rendre megtalálhatjuk. A népszerűsége annak köszönhető, hogy nem spórolnak ki belőle semmit: a sonka, a szalonna mellett a lédús paradicsom, a ropogós saláta és az olvadt sajt teszi teljessé.

(Forrás: Foxnews, fotók: Getty Images)

 

ananász | mangó | tipp | BBQ | quesadillák | recept

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom