Ezekben a főételekben minden megtalálható, ami a hawaii konyhát jellemzi. A barbecue szósz csípős ízét édes ananásszal és opcionálisan jalapenóval is kombinálják, hogy aztán a még több ananászt, mangót és avokádót tartalmazó guacamole tegye teljessé.
A quesadillák hozzávalói:
- 30 dekagramm csirkemell filé
- 4 db teljes kiőrlésű lisztből készült tortilla
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1/3 friss ananász meghámozva, felszeletelve
- 1/2 csésze BBQ szósz
- 2 evőkanál ananászlé
- 2 evőkanál limelé
- 2 evőkanál friss koriander apróra vágva
- 1/4 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1 csészényi főtt rizs
- opcionálisan jalapeño paprika
- 20 dekagramm cheddar sajt
Ananászos, mangós guacamole hozzávalói:
- 2 db avokádó meghámozva, kimagozva
- 1/4 friss ananász meghámozva, felszeletelve
- 1/2 mangó meghámozva, felszeletelve
- 3-4 darab koktélparadicsom kockára vágva
- 3 db újhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál friss koriander apróra vágva
- 1 lime leve
- 1 evőkanál ananászlé
- só és bors
Elkészítése:
Első lépés: A grillt közepesen magas hőmérsékletűre melegítjük.
Második lépés: Egy kis tálban összekeverjük a BBQ szószt, az ananászlevet, a lime levét, a koriandert, a sót és a borsot.
Harmadik képés: A csirkét bedörzsöljük a BBQ szósz felével, majd grillen oldalanként 6-8 percig sütjük. Ezzel párhuzamosan szintén a rácsra helyezzük az ananász-szeleteket és a fél vöröshagymát, hogy oldalanként 4 percig süssük. Amikor az alapanyagok megsültek, levesszük a rácsról és 5 percig hűlni hagyjuk.
Negyedik lépés: Amikor a hozzávalók kihűltek, feldaraboljuk az ananászt, a hagymát és széttépkedjük a csirkét is. Félretesszük.
Ötödik lépés: Elkészítjük az ananászos-mangós guacamole-t. Az avokádót összetörjük egy közepes méretű tálban, hozzáadjuk az ananászt, a mangót, a paradicsomot, a zöldhagymát, a koriandert, a lime levét és az ananászlevet. Összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
Hatodik lépés: Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a tortillát, megszórjuk reszelt sajttal, majd egyenletesen eloszlatjuk a tetején a rizst. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkét, az ananászt és a hagymát. Ezután opcionálisan megszórjuk egy kevés jalapeñóval és még egy kis sajttal. Lefedjük egy másik tortillával.
Hetedik lépés: Addig sütjük, amíg az alja ropogós és aranybarna nem lesz, majd óvatosan megfordítjuk, és további 2-3 percig sütjük. A maradék BBQ-szósszal és az ananászos, mangós guacamole-val kínáljuk.
A klubszendvics pedig az egyik legnépszerűbb strandétel Európában. Legyen szó a Balatonról, a görög strandokról vagy Horvátország partjairól, a büfék kínálatában rendre megtalálhatjuk. A népszerűsége annak köszönhető, hogy nem spórolnak ki belőle semmit: a sonka, a szalonna mellett a lédús paradicsom, a ropogós saláta és az olvadt sajt teszi teljessé.
(Forrás: Foxnews, fotók: Getty Images)
ananász | mangó | tipp | BBQ | quesadillák | recept
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!