Close
Pusztító tűzvész fenyegeti a világ legnagyobb fáját

Pusztító tűzvész fenyegeti a világ legnagyobb fáját

A kaliforniai Sequoia Nemzeti Parkban erdőtüzekkel küzdenek a tűzoltók, akik alumíniumfólia-takarókkal borították be a világ legnagyobb fájának tövét, attól tartanak ugyanis, hogy a lángok hamarosan elérhetik.

A Nemzeti Park Szolgálat (NPS) szerint az elmúlt napok villámcsapásai miatt jelentősen nőtt az erdőtüzek száma, Three Riversben már az evakuálásra készülnek, miközben több mint háromszázötven tűzoltó helikopterekkel és repülőgépekkel küzd a lángokkal, amelyek egyre közelebb kerültek az óriás mamutfenyő-erdőhöz.

Az erdőben mintegy kétezer óriás mamutfenyő található, köztük van a legmagasabb, Sherman tábornokról elnevezett, 83 méteres, 2500 éves fa, a park legfőbb látványossága.

Ahogy a tűz egyre hevesebb lett, a tűzoltóknak egyre nagyobb figyelmet kellett fordítaniuk arra, hogy megvédjék ezeket a mamutfenyőket a pusztulástól. Úgy tudni, tűzálló alumíniumfólia-takarókkal borították le a tövüket, hogy enyhítsék a lángok okozta károkat. Hasonlóan védik a park történelmi fából készült bejárati tábláját és az épületeket is.

Az erdő- és bozóttüzek gyakoriak Kaliforniában, tavaly a Napa-völgyben okoztak hihetetlen károkat. Akkor mintegy másfél millió hektáros területen, egyszerre több mint nyolcezer helyen égnek a bozóttüzek.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Getty Images, Pixabay)

amerika | mamutfenyő | egyesült államok | usa | kalifornia

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram