Close
Egy három Michelin-csillagos étterem is megsemmisült a Napa-völgyben

Egy három Michelin-csillagos étterem is megsemmisült a Napa-völgyben

Továbbra is szörnyű pusztítást végeznek a kaliforniai bozóttüzek.

Az állam északnyugati vidékén fekvő Napa-völgyben új erőre kaptak, és nagyon gyorsan terjednek a bozóttüzek. Egyes híres szőlészetek teljesen a lángok martalékává lettek. A kaliforniai tűzoltóság közleménye szerint a tagállamban augusztus 15-e óta mintegy másfél millió hektáros területen egyszerre 8100 helyen égnek a bozóttüzek, épületek ezrei égtek le.

A Napa-völgyben a szőlőültetvények és több pincészet mellett az üdülőhelyeket sem kímélték a lángok,

az egyik luxusresorthoz tartozó Restaurant at Meadowoodból konkrétan két téglakandalló és a bejárati lépcső maradt meg.

A tűzoltók mindent megtettek a három Michelin-csillagos étterem megmentéséért, még az üdülőhöz tartozó medencék vízét is lecsapolták, sajnos mindhiába.

Christopher Kostow, az étterem vezető séfje szívbemarkolóan nyilatkozott az eset után. “Teljesen összetörtünk. Szeretnénk ugyanakkor köszönetet mondani mindazoknak, akik az elmúlt években megtisztelték az éttermünket és élvezték az erőfeszítéseink gyümölcsét. Hatalmas elismerést jelentett számunkra. Újra megnyitunk majd, és hiszünk benne, hogy a Napa-völgy – ahogy korábban volt már rá példa – újraépül, és erősebb lesz, mint valaha.”

Az amerikai médiában közvetített riportok tanúsága szerint többen azon gondolkodnak, hogy végleg elköltöznek a vidékről. A Napa-völgy és a szomszédos Sonoma megye ugyanis – amely szintén híres szőlő- és borvidék – már 2017-ben is tűzvész áldozata lett.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, MTI, fotók: Getty Images)

kalifornia | leégett | michelin-csillag | pusztítás | étterem

FOLYTASD EZZEL

Idén is magyar szállodáé a világ egyik legjobb reggelije

Őszi ízek nemzetközi színvonalon – Megkóstoltuk az Axis új menüjét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom