Close
A kaliforniai Napa-völgy intenzív ízeire alapoznak ebben a páratlan étteremben

A kaliforniai Napa-völgy intenzív ízeire alapoznak ebben a páratlan étteremben

A minőségre Christopher Kostow neve jelenti a garanciát: ő a harmadik legfiatalabb séf, aki valaha kiérdemelt három Michelin-csillagot.

A The Charter Oak néven futó éttermet 2017-ben alapította meg az amerikai mesterszakács, méghozzá azzal a céllal, hogy a fine dining-közegből kiszakadva egyszerűbb, hagyományos és autentikus módon mutathassa meg a Napa-völgy intenzív ízeit. Ennek megfelelően helyi alapanyagokkal dolgoznak, a túldíszített, kacifántos ételek helyett pedig faszénen sütött, szezonális fogásokat szolgálnak fel.

Az étterem központi eleme a Kostow által tervezett hatalmas tűzhely, ahol az ínycsiklandó sült húsok készülnek, miközben az illatok átjárják a téglafalakkal határolt helyiséget.

Persze nemcsak a húsok, hanem a zöldségek is helyből származnak, az étteremhez ugyanis saját farmocska, avagy kulináris udvar is tartozik.

A különböző fogásokat akár a szabad ég alatt is elfogyaszthatják a vendégek, ebben az esetben a rendelt ételt is egy egyedi tervezésű kültéri grillen készítik el a szakácsok. A felszolgálás aztán családi stílusban történik, hogy a vendégek könnyedén megoszthassák egymással a finomságokat.

Mivel a Napa-völgy borvidékként is igen jelentős, az étlapról nem hiányozhatnak a borkülönlegességek, de a sörkedvelők is megtalálják számításaikat, a klasszikus koktélokról már nem is beszélve.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:


(Képek: The Charter Oak)

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom