Close
A kaliforniai Napa-völgy intenzív ízeire alapoznak ebben a páratlan étteremben

A kaliforniai Napa-völgy intenzív ízeire alapoznak ebben a páratlan étteremben

A minőségre Christopher Kostow neve jelenti a garanciát: ő a harmadik legfiatalabb séf, aki valaha kiérdemelt három Michelin-csillagot.

A The Charter Oak néven futó éttermet 2017-ben alapította meg az amerikai mesterszakács, méghozzá azzal a céllal, hogy a fine dining-közegből kiszakadva egyszerűbb, hagyományos és autentikus módon mutathassa meg a Napa-völgy intenzív ízeit. Ennek megfelelően helyi alapanyagokkal dolgoznak, a túldíszített, kacifántos ételek helyett pedig faszénen sütött, szezonális fogásokat szolgálnak fel.

Az étterem központi eleme a Kostow által tervezett hatalmas tűzhely, ahol az ínycsiklandó sült húsok készülnek, miközben az illatok átjárják a téglafalakkal határolt helyiséget.

Persze nemcsak a húsok, hanem a zöldségek is helyből származnak, az étteremhez ugyanis saját farmocska, avagy kulináris udvar is tartozik.

A különböző fogásokat akár a szabad ég alatt is elfogyaszthatják a vendégek, ebben az esetben a rendelt ételt is egy egyedi tervezésű kültéri grillen készítik el a szakácsok. A felszolgálás aztán családi stílusban történik, hogy a vendégek könnyedén megoszthassák egymással a finomságokat.

Mivel a Napa-völgy borvidékként is igen jelentős, az étlapról nem hiányozhatnak a borkülönlegességek, de a sörkedvelők is megtalálják számításaikat, a klasszikus koktélokról már nem is beszélve.

Ez is érdekelhet:


(Képek: The Charter Oak)

Close