Close
Kamcsatkai rák és a város legjobb aranygaluskája – Megnyitott a Felix Kitchen&Bar

Kamcsatkai rák és a város legjobb aranygaluskája – Megnyitott a Felix Kitchen&Bar

Hogyan fér meg egymás mellett egy több mint száznegyven éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol megkapó enteriőrrel és tényleg nem mindennapi ételkínálattal megnyitott a Felix Kitchen&Bar. 

Alig néhány napja várja vendégeit a Felix Kitchen&Bar, amely a 2018 tavaszán átadott Ybl Budai Kreatív Ház méltó gasztronómiai párjaként egészíti ki az Ybl Vízház épületét.

Az Ybl Miklós által tervezett és 1875-ben épített legendás helyszín már számos szerepet betöltött csaknem másfél évszázados fennállása során, bár azt elmondhatjuk, hogy a vendéglátó funkció kisebb megszakításokkal végigkísérte a ház életét.

Legutóbb kávézóként nyitott újra, a patinás helyszín azonban megérdemli, hogy végre megkapják az épülethez méltó gasztronómiai megújulást is a sokat látott falak, ezt pedig mostantól a Felix biztosítja.

A Felix Kitchen&Bar a névválasztás terén visszatért ez eredeti gyökerekhez, ezért viseli Ybl Miklós fiának keresztnevét.

A tavaly óta működő Ybl Budai Kreatív Ház és az új étterem célja, hogy a kultúra és a gasztronómia kiegészítse egymást az épületben, és mivel a kiállítótér az ázsiai művészeteknek is helyet ad, ez a konyhai irányzat visszaköszön az étlapon is.

A magyar konyha jellegzetes alapanyagai mellett az ázsiai alapanyagok is szerepet kapnak Kovács Árpád séf által összeállított étlapon. Árpád neve már számos hazai topétterem kapcsán ismerősen hangozhat, hiszen a 21 Magyar Étterem, a La Perle Noire, a Pierrot, a Vár: a Speiz konyhájából is kóstolhattuk kreációit, mostantól pedig a Felixben alkot majd.

Az étlapon a seafood-kreációk és a steakek dominálnak, de hangsúlyt kapnak az ún. raw fogások is, amelyek olyan minőségi nyers alapanyagok, melyek nem feltétlenül igényelnek hőkezelést és natúr formában is ízletesek maradnak. A séf elmondása szerint az elsődleges és legfontosabb számára, hogy a legmagasabb minőségű alapanyagokból dolgozzanak, amelyek beszerzésére egy komoly, több mint húsz beszállítóval dolgozó hálózatot építettek ki, és ha kell, a világ másik végére is elmennek a legjobb hozzávalókért.

Ennek köszönhetően az étlapon olyan különlegességek is megtalálhatók, mint a kamcsatkai rák, amely egyedülálló fogás hazánkban, vagy az itthon eddig csak a Nobuban kóstolható Miyazaki hátszín, de rendelhetünk a japán konyhában használt yuzus ponzuval elkészített libamájat, illetve prémium minőségű steakeket is, melyeket számos mártással és körettel tudunk kombinálni.

A Felix a magyar fogások terén is tudott újat mutatni, már az első hét után a vendégek kedvence a Budapesten egyedülálló kétszemélyes aranygaluska. Akik pedig extrémebb különlegességre vágynak, azoknak ott van a popcorn krémes répafagylalttal desszertként.

A gasztronómiai kínálathoz a város bárja is illeszkedik, melyben már most több mint négyszáz különböző spirit és csaknem 320-féle bor kapható – és a kínálat még bővítés alatt áll. A hazai borok mellett a külföldi tételek is szerepet kapnak,

ráadásul olyan régiók borait is megkóstolhatjuk, melyek Magyarországon kevésbé ismertek, mint például Oregon, Central Otago vagy Priorat.

Az étterem hosszútávú célja, hogy idővel a legjobb magyar és külföldi tételekből öt-hat évjáratra visszamenőleg is lehessen válogatni.

A Felix egész nap várja a vendégeket, a reggeli menü már 7:30-tól elérhető, aki pedig vacsorázna, az utolsó rendelését még éjjel 11:30-kor is leadhatja. Az étlap még számos érdekességet tartogat, a szépséges épület falai pedig magukért beszélnek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Szemdeff Lőrinc, Stiglincz Gábor)

reggeli | Kovács Árpád | Ybl Miklós | magyaros | bár

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram