Az uborka tökéletes nyári zöldség, hiszen frissítő, ropogós és enyhe íze miatt változatosan elkészíthető. Az uborka lehet mellékszereplő, de fő alkotóeleme is egy szezonális salátának. Például a klasszikus uborkasalátának, amely az egyik legnépszerűbb kísérője egy sor magyar fogásnak.
Ahhoz, hogy az uborka salátát készíthetjük tejföllel vagy anélkül, egy dolog biztos: minden esetben érdemes felhasználás előtt a szeletelt uborkát megsózni és a felesleges vizet leitatni róla.
Ezzel az egyszerű praktikával sokkal intenzívebbé válhat az uborkasaláta íze.
Az uborka sózása és lecsepegtetése megnövelheti az előkészítési időt, mégis kulcsfontosságú lehet. A lesózott zöldséget akár húsz-harminc percig is pihentethetjük további felhasználás előtt, majd bátran le is öblíthetjük, hogy eltávolítsuk róla a sót. Felhasználás előtt hasonlóan érdemes lesózni a tökfajták közül
a cukkinit és a padlizsánt is, hogy a felesleges nedvességet eltávolítsuk belőle.
Érdemes finomra őrölt sót használni a folyamathoz. A legjobb választás a himalája só, mivel az nyomokban kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, így egészségesebb alternatívának számít.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
konyhai trükk | tipp | trükk | konyhai praktika | saláta
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!