Close
Csodálatos körútra indulnak az Uffizi Galéria rejtett kincsei 

Csodálatos körútra indulnak az Uffizi Galéria rejtett kincsei 

Az Uffizi Olaszország egyik leghíresebb galériája, amely most körútra viszi értékes remekműveit. Az Uffizi Diffusi projekt keretében a műalkotások a hozzájuk kapcsolódó múzeumokba látogatnak el, hogy különleges, helyi kontextusba helyezze azokat. Az első állomás Elba szigete, ahol Napóleonra emlékezik.

A firenzei Piazza della Signoria szomszédságában található Uffizi Galéria olyan művészek alkotásainak ad otthont, mint Michelangelo, Botticelli, da Vinci, Correggio, Raffaello és Caravaggio.

Egyedülálló reneszánsz művészeti gyűjteménye miatt a galéria a világ legnagyobb és leglátogatottabb művészeti célpontjának számít.

Az Uffizi Diffusi program keretében az egyes művek akár száz helyszínre is eljutnak Toszkánában, azáltal, hogy a galéria lehetőséget biztosít más múzeumok számára is arra, hogy bemutassák.

Egy korábbi sajtótájékoztatón az Uffizi Galéria igazgatója, Eike Schmidt elmondta, a projekttől azt várják, hogy ösztönözni tudják a turistákat arra, hogy Firenzén kívül a régió további gyönyörű vidékét is felfedezzék. A körút első állomása Elba szigete, ahová Bonaparte Napóleont száműzték. A halálának kétszázadik évfordulójára berendezett nagyszabású kiállítás egészen 2021. október 10-ig tart, és Napóleonhoz kapcsolódó műalkotásokat, köztük vászon-, márvány- és porcelánportrékat mutat be.

“A kezdeményezésnek köszönhetően nemcsak az Uffizi kincseit élvezhetjük, hanem többet is megtudhatunk a modern Európa történelmének egyik kulcsfigurájáról, Napóleonról, aki ezer szállal kötődik Toszkánához” – mondta Eugenio Giani, a régió elnöke. Az Uffizi Diffusi projekt további célállomásait még nem árulták el, a galéria azonban továbbra is a Covid–19-szabályok szerint fogadja vendégeit firenzei bázisán.

Hogyan tudnak az olasz kulturális helyszínek biztonságosan újra megnyitni? Néhány fontos, általános érvényű szabály segíti az ikonikus múzeumok látogatását.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Műfenyő vagy igazi? Így lesz fenntarthatóbb a karácsony
Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom