Csodálatos körútra indulnak az Uffizi Galéria rejtett kincsei 

Az Uffizi Olaszország egyik leghíresebb galériája, amely most körútra viszi értékes remekműveit. Az Uffizi Diffusi projekt keretében a műalkotások a hozzájuk kapcsolódó múzeumokba látogatnak el, hogy különleges, helyi kontextusba helyezze azokat. Az első állomás Elba szigete, ahol Napóleonra emlékezik.

A firenzei Piazza della Signoria szomszédságában található Uffizi Galéria olyan művészek alkotásainak ad otthont, mint Michelangelo, Botticelli, da Vinci, Correggio, Raffaello és Caravaggio.

Egyedülálló reneszánsz művészeti gyűjteménye miatt a galéria a világ legnagyobb és leglátogatottabb művészeti célpontjának számít.

Az Uffizi Diffusi program keretében az egyes művek akár száz helyszínre is eljutnak Toszkánában, azáltal, hogy a galéria lehetőséget biztosít más múzeumok számára is arra, hogy bemutassák.

Egy korábbi sajtótájékoztatón az Uffizi Galéria igazgatója, Eike Schmidt elmondta, a projekttől azt várják, hogy ösztönözni tudják a turistákat arra, hogy Firenzén kívül a régió további gyönyörű vidékét is felfedezzék. A körút első állomása Elba szigete, ahová Bonaparte Napóleont száműzték. A halálának kétszázadik évfordulójára berendezett nagyszabású kiállítás egészen 2021. október 10-ig tart, és Napóleonhoz kapcsolódó műalkotásokat, köztük vászon-, márvány- és porcelánportrékat mutat be.

"A kezdeményezésnek köszönhetően nemcsak az Uffizi kincseit élvezhetjük, hanem többet is megtudhatunk a modern Európa történelmének egyik kulcsfigurájáról, Napóleonról, aki ezer szállal kötődik Toszkánához" – mondta Eugenio Giani, a régió elnöke. Az Uffizi Diffusi projekt további célállomásait még nem árulták el, a galéria azonban továbbra is a Covid–19-szabályok szerint fogadja vendégeit firenzei bázisán.

Hogyan tudnak az olasz kulturális helyszínek biztonságosan újra megnyitni? Néhány fontos, általános érvényű szabály segíti az ikonikus múzeumok látogatását.

(Fotók: Getty Images)

kultúra | olaszország | uffizi | Firenze | múzeum

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom