Close
Új névvel és új külsővel hódítaná meg a nemzetközi piacot egy magyar borászat

Új névvel és új külsővel hódítaná meg a nemzetközi piacot egy magyar borászat

Novembertől Sol Montis néven folytatja tovább a Kovács és Lánya Borászat.

A borászat, amely eddig is több európai országba szállította legjobb borait, folytatja a terjeszkedést is: a tervek szerint egész Európában kaphatóak lesznek a mátrai borok, amelyekből 2021-ben plusz százötven-százhatvan ezer palackkal terveznek értékesíteni.

A Mátra lábánál található, száztíz hektáron gazdálkodó borászat új nevet és arculatot választott, mely az igényes vásárlókat célozza, az új név pedig a lokációra utal: a Sol Montis jelentése Naphegy, azaz ahol a nap és a hegy összeér. Ezt a képet örökíti meg a Mátra stilizált sziluettje felett lebegő, a hegy vonalait követő vonalvezetésű kortárs logotípia.

A modern minimalista és hagyományosan elegáns stílust vegyítő címkék keskeny formája a lábunk előtti végtelen hosszan elnyúló termőföld égig érő látványát idézik fel. Mindez azért fontos a borászatnak, mert nemzetközi szintű technológiájuk mellett odafigyelnek a helyi értékek védelmére is.

A borászat ugyan alig egy-egy órányi távolságra van Budapesttől és Egertől, mégis inkább önállóan, a Mátra legnagyobb szeretete mellett kíván megjelenni.

Kovács Zita, a Sol Montis Borászat kommunikációs vezetője, az alapító-tulajdonos Kovács László lánya szerint: „A legfontosabb célunk, hogy fenntartsuk a kifogástalan minőséget, és hogy a meglévő hazai piac mellett nemzetközi piacok felé nyissunk. 2020-ban fejeztük be üzemünk bővítését, így már ötezer hektoliter a befogadóképessége. Most már a meglévő tudásunk és birtokunk mellé a kapacitásunk is rendelkezésre áll, hogy nagy volumenben szolgáljuk ki fogyasztókat. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a tudatos építkezésre, és hitünk szerint ehhez elengedhetetlen volt az új brand és arculat. Profi csapattal szerettünk volna dolgozni, akik megértik a céljainkat, akikkel együtt tudunk gondolkodni hosszútávon is. Így találtuk meg a Progressive Reklámügynökséget, akik munkájukkal minden elvárásunkat felülmúlták: az új márka friss, modern és karizmatikus, épp olyan, mint a borászatunk.”

A borok továbbra is kiválóak, három borszortimentből lehet választani, valamint új borok is bekerülnek a választékba: a klasszikus borok közé egy vörös cuvéé, a birtokborok közé pedig a chardonnay, valamint egy viognier. Két további prémium bor új, a márkához és a borhoz jobban illő nevet kap: a pincészet gyöngyöző félszáraz fehérbora, a Fruska Illangó néven folytatja tovább, mely „arra a szerelmes könnyedségre, a telt ízre utal, amely mindig játszani hív”. A klasszikus száraz traminit, a Gavallért Naplevente névre keresztelték, amely „aromáival és könnyű frissességével elkísér mindenkit akár egyedül, akár randevún, akár társaságban.”

Ez is érdekelhet:

kovács és lánya | borászat | arcualtváltás | sol montis | új név

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram