Close
Új építészeti stílust hozott létre ez a felújított mexikói ház

Új építészeti stílust hozott létre ez a felújított mexikói ház

Kalapemeléssel köszöntjük a kifinomult mexiterrán stílust!

Delfino Lozano építész újította fel ezt az 1970-es években épült házat Zapopanban, Mexikóban. A felújítás során a tervező nagyon ügyesen keverte a mediterrán és a mexikói stílusokat, a két esztétika fúzióját pedig mexiterránnak nevezi.

„A mexiterrán terminust azokra az anyagokra és az általuk kiváltott érzésre használom, amelyben az egyszerű, puritán anyagokkal dolgozó mediterrán építészet és a hagyományos mexikói stílus keveredik.”

A házban számos udvarrészt alakítottak ki, melyek közül az egyik egy szürke tégla válaszfal, emellett csodálatosak a félköríves és köríves ablakok, nyílások és ajtók, valamint a köríveket kompenzáló, egyenes vonalvezetésű, szoborszerűen szép lépcső is – ez a nappali és az otthoni iroda közt vág át.

„Az eredeti épületben sima négyzetes ablakok voltak, a félköríves nyílászárókat mi alakítottuk ki. Felújítottuk a belső tereket, és új szobákat hoztunk létre, például egy otthoni irodát a tulajdonos számára.”

A házban van egy külső közlekedő is, amely a bejáratot köti össze az előcsarnokkal és a központi lépcsővel. A konyha és a nappali a ház elején van, a földszinten pedig egy megnövelt belmagasságú étkezőt alakítottak ki, amely üvegajtóval nyílik a kertre. A nappali fölött egy félemeletet hoztak létre két hálóval, a legfelső szinten pedig a legnagyobb hálószoba van en-suit fürdővel és tetőterasszal, melyet a külső lépcsőn keresztül is el lehet érni.

Kifinomult stílusosságával és művészi minimalizmusával minket nagyon levett a lábunkról ez az otthon: tíz pont a mexiterrán stílusnak!

(Fotók: César Béjar) 

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom