Close
Van egy sziget, ami nem tud elszakadni Franciaországtól

Van egy sziget, ami nem tud elszakadni Franciaországtól

Új-Kaledónia elég messze van Franciaországtól, mégis francia terület, és az is marad, erről döntött egy korábbi népszavazáson. 

A nagyjából két magyar megyényi sziget a Csendes-óceán délnyugati részén található, ezerötszáz kilométerre az ausztrál partoktól. Nemrég a szavazók úgy döntöttek, maradjon Franciaország tengerentúli területe, ezzel együtt saját himnusza és pénzneme van, furcsa is lenne euróval fizetni félúton Ausztrália és Új-Zéland között. Aki viszont odautazik, legkevésbé a helyin valután dilemmázik majd.

Ez is érdekelhet:

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom