Close
Van egy sziget, ami nem tud elszakadni Franciaországtól

Van egy sziget, ami nem tud elszakadni Franciaországtól

Új-Kaledónia elég messze van Franciaországtól, mégis francia terület, és az is marad, erről döntött egy korábbi népszavazáson. 

A nagyjából két magyar megyényi sziget a Csendes-óceán délnyugati részén található, ezerötszáz kilométerre az ausztrál partoktól. Nemrég a szavazók úgy döntöttek, maradjon Franciaország tengerentúli területe, ezzel együtt saját himnusza és pénzneme van, furcsa is lenne euróval fizetni félúton Ausztrália és Új-Zéland között. Aki viszont odautazik, legkevésbé a helyin valután dilemmázik majd.

Ez is érdekelhet:

új-kaledónia | sziget | franciaország | road trip | video

FOLYTASD EZZEL

Három perc alatt bele lehet szeretni ebbe a fantasztikus ázsiai országba

Látványos videó bizonyítja, hogy Peru több, mint a Machu Picchu

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom