Energiák a poharakban – Megint valami nagyot alkottak Budapest egyik kedvenc rooftop bárjában

Vannak állandó pontok az életben, amibe mindig kapaszkodhatunk, amivel nyugodt szívvel számolhatunk, vagy amiről biztosan tudjuk, hogy be fog következni. Anélkül, hogy (még) rálépnénk a spiritualitás ösvényére, eláruljuk: a Leo Rooftop új koktéllapjára gondolunk, mert az év ezen időszakában a Lánchíd fölött mindig előrukkolnak valami extra produktivitással és gondolatokat, hangulatokat, energiákat megmozgató koktélkreációkkal. Így történt most is.

A spiritualitással rezonáló italköltemények ebben a szezonban is Dreghiciu Gábor útmutatásával kerültek a megújult koktéllapra – a hét új tétel kapcsolódási pontját ezúttal a Föld csakrapontjaihoz rendelték. Csakrapontokból hét található az emberi testben (mindegyik a két spirálvonal találkozási pontjainál), és ez a hét csakrapont jelenik meg a bolygó több helyszínén. Több helyet lehet értelmezni gyökércsakraként, melyek közül a legbiztosabb nem más, mint Jeruzsálem.

Az ötletelést az eddig megszokott metódust követve ismét jó féléves kutatómunka előzte meg.

A srácok alaposan utánajártak, hogy bizonyos csakrákhoz és területekhez milyen fűszerek, gyümölcsök, ízek és italok párosulhatnak, majd Gábor kiapadhatatlannak tűnő kreatív energiájának újbóli részleges lecsapolásával kitaláltak hétféle koktélt.

Olyan gyógynövényeket és kiegészítőket használtak, melyek elősegítik az adott csakrák pozitív működését.

A történetnek a mélyebb, spirituálisabb iránya mellett van egy materiális végeredménye is, mégpedig egy színpompás, részletgazdag és szuggesztív koktéllap, ami abszolút felér az ötlet nagyságához. A Csuthy Anna art directorral közösen megálmodott kihajthatós kreáción megjelennek az adott csakrapontokhoz köthető szimbólumok, legyen szó állatokról, növényekről, gyümölcsökről, fűszerekről, vagy istenségekről és a csakrahegyek színeit követve haladnak a pirostól egészen a liláig.

Az egész világot körbeölelő Lei-vonalak találkozási pontjainál érezhetők bizonyos energiaösszpontosulások, Gáborék ezeket az energiákat akkumulálták a poharakba. Mindegyik italban található egy-egy gyógynövény alapelem, ami valamilyen szinten köthető az adott helyhez vagy csakrához.

A hét populáris ital tehát hét helyhez kapcsolódik, ezek pedig: Jeruzsálem, a Titicaca-tó, Uluru, Dobogó-kő, a Gízai piramisok, Stonehenge és a Mount Kailash.

Gízai piramisok

A koktélokat illetően a földes jegyeket megszólaltató Jeruzsálem tequilával, aloéval, pici mezcallal, majd citromos szódával felhúzva a bizalomért felel, a vakítóan kék Pyramids of Giza pedig máris közönségkedvencnek számít, ami nem meglepő, hiszen nyárias, könnyed, van benne Tanqueray gin, mangó, kakaó és nem utolsó sorban különleges az illata.

(Jeruzsálem és Titicaca-tó)

Nagyon menő a Lakatos Ábel kerámiaművész jóvoltából egy ősrégi maja szertartásos cseréppohár mintájára készült pohárban felszolgált, rumos, mirhás, kókuszos, mentás, aloe szódás Titicaca-tó fantázianevű kreáció.

(Uluru és Stonehenge)

Az egy újfajta vermuttal fellocsolt Uluru egy különlegességet is tartalmaz, amit most nem spoilerezünk el, legyen elég annyi teaser, hogy az adja az ital pezsgését.

Mount Kailash

A Stonehenge a minden menüre felkerülő és rendre megújuló – most gyümölcsösebb – milkpunch, a Kailash pedig egy Moscow Mule-variáció.

Több okból is külön említendő az egyetlen hazai képviselő. A Dobogó-kő a rejtélyes Pilis szívcsakrájára reflektál (a legenda szerint, ha csend van és lefekszünk a földre, majd rátapasztjuk a fülünket a talajra, hallhatjuk a föld szívének dobogását), egy külön a Leónak fújt üvegpohárban kínálgatja magát és nem utolsó sorban fő összetevője az Unicum Riserva.

Utóbbi azért nagy szó, mert eddig nem nagyon sikerült signature menübe passzoló italkölteményt készíteni belőle.

Van még benne barackbitter, kókuszvíz, és galagonyatinktúra, az egész barackos jázmin szódában fürdik, de amúgy egyáltalán nem Unicum-domináns, inkább virágosabb, édesebb ital lett.

A spiriteken kívül az összes új koktél hozzávalói házilag készülnek. Valamennyi italt úgy találtak ki, hogy bármikor ihatóak legyenek, nincsenek tehát alkalomhoz, napszakhoz vagy mondjuk ételhez kötve. Közös bennük az energia-felszabadító képesség és ugye mindegyik csakrapontra jellemző, hogy azokon a helyeken egy picit megváltozik a tudatállapot, ami valljuk be, bizonyos idő és fogyasztás után itt, a nyolcadik emeleten is megtörténhet.

leo rooftop | lánchíd | budapest | koktéllap | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom