Hét ok, amiért célszerű Müpa-bérletet venni az előttünk álló szezonra

A hűségesek már március 29-től, a nagyközönség pedig az első tavaszi hónap végétől vásárolhat bérletet Magyarország egyik legmodernebb kulturális intézményének 2022/23-as évadára. Érdemes lesz, mivel legendás zenekarok, valamint a világ legelismertebb karmesterei és szólistái láthatóak majd a Müpa színpadán. Mutatunk néhányat.

Yuja Wang

Vang Jü-csia, avagy latin betűs művésznevén Yuja Wang a világhírű lipcsei Gewandhaus Zenekar szólistája.

Hangszeres tudását kiemelkedőnek tartják, előadásmódjára pedig a fergeteges a legenyhébb jelző.

Hogy a zongoraművész mit tud élőben nyújtani, egy szép szeptemberi estén derül ki, már csak miatta is érdemes beruházni egy Szólisták és zenekarok bérletre!.

Mikor? 2022. szeptember 11.

Bővebben

Nina Stemme áriaestje

A svéd énekesnőt egyenesen korunk legnagyobb Wagner-szopránjaként méltatják. 

Nem meglepő módon a Scalától a Metropolitanig a legfontosabb operaházak sztárvendége és mint a fenti titulusból is kitalálható, valódi Wagner-specialista. A Müpában is az ő operáiból szólaltat meg részleteket.

Mikor? 2022. december 7.

Bővebben

Beethoven: Missa solemnis

Korunk egyik legelmélyültebb gondolkodású muzsikusa a pszichiáter szakmából igazolt át karmesterré.

Ő nem más, mint Philippe Herreweghe, aki világklasszis zenekarral és kórussal, nemzetközi hírű énekesekkel szólaltatja meg azt az első olyan egyházzenei alkotást, amely minden vonatkozásban kitör a templom falai közül.

Mikor? 2022. december 22.

Bővebben

Andris Nelsons és a Bécsi Filharmonikusok

Valami megmozdult az utóbbi években Lettországban. Számos nagyszerű muzsikus tűnt fel a Balti-államból, köztük a szuggesztív és igényes Andris Nelsons, aki a Lipcsei Gewandhaus Zenekart és a Bostoni Szimfonikus Zenekart is dirigálta már.

Jövő januárban a világ egyik legpatinásabb szimfonikus zenekarát, a bécsit fogja, méghozzá Mahler egyébként ritkán hallható VII. szimfóniáját a színpadra varázsolva.

Mikor? 2023. január 16.

Bővebben

Tromba Veneziana

Egy hangverseny, amelyen mindvégig itáliai zenét hallunk a 18. századból, a legtöbbet Vivalditól. Már önmagában ez is elég lenne, ám három trombitaverseny is megszólal a koncerten.

A szólista ráadásul a magyar zeneélet nemzetközi hírű büszkesége, a világklasszis Boldoczki Gábor lesz, aki 2022/23-ban az évad művésze a Müpában, és aki aki ezen az egyszerű, de rendkívül nehéz hangszeren játszik majd, méghozzá nem is akárhogyan.

Mikor? 2023. február 24.

Bővebben

Martin Grubinger és a Luxemburgi Filharmonikus Zenekar

Változatos est várható, merthogy a legkisebb Benelux állam világhírű zenekara magyar zeneszerzővel, Varga Judittal kezd, aztán izlandi komponista, Daniel Bjarnason ütőhangszeres versenyművével folytatja, s az utóbbi szólistájaként osztrák világsztárt lát vendégül.

Mikor? 2023. április 28.

Bővebben

Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala

Még várni kell a széles repertoárral rendelkező, szuggesztív és virtuóz dirigensre, aki majd jövő tavasszal lép fel az intézményében, ahol egészen biztosan megmutatja, miért várva várt vendége a világ nagy operaházainak és koncerttermeinek.

Európa egyik leghíresebb operaházának zenekara és korunk egyik legnagyobb karmestere, a Milánóhoz és a Scalához is ezer szállal kötődő Chailly Gustav Mahler utolsó befejezett szimfóniáját szólaltatja meg. Aki biztosra akar menni, az a Zenekari páholy bérlettel biztosítja be a helyét a koncertre. Zseniális lesz!

Mikor? 2023. május 8.

Bővebben

(Fotók: Marco Borggreve, Julia Wesely, Gert Mothes, Réthey-Prikkel Tamás, Michiell Hendryckx, Nedal Navaee, Simon Pauly, Csibi Szilvia)

program | opera | fellépők | karmester | müpa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom